Студијска посета омладинских радника Србији

У четвртак, 5. марта, у просторијама Палате Србије, у оквиру студијске посете омладинске делегације из земаља региона и ЕУ, а у циљу упознавања са омладинском политиком наше земље, системом и праксом омладинског рада, као и преношењем праксе у едукацији омладинских радника и лидера, Министарство омладине и спорта посетили су представници организација, као и институција, из Бугарске, Грчке, Естоније, Пољске, Португала, Словеније и Хрватске, као и организације НАПОР из Србије.

Скуп је отворио државни секретар, Дарко Станић, који је истакао да Србија спада у малу групу земаља које имају надлежно министарство за младе, као и два веома важна стратешка документа – Закон о младима и Националну стратегију за младе.

,,Са организацијом НАПОР сарађујемо дуги низ година и веома су нам значајна њихова залагања и труд који улажу када је у питању омладински рад“, рекао је Станић. Он је, такође, истакао да је наша жеља да кроз овакве сусрете и у будуће наставимо сарадњу.

Након тога су презентацију о омладинској политици, међународној сарадњи и активностима Фонда за младе таленте одржале саветница министра, Снежана Клашња и представнице Министарства омладине и спорта и Фонда за младе таленте.

Ова студијска посета део је пројекта који НАПОР спроводи са Европском Картицом за младе из Бугарске, а све активности организују се у оквиру пројекта ,,Youth work and youth workers across Europe“, који НАПОР спроводи у сарадњи са партнерима, у оквиру Еразмус + програма.

Top