Stipendije najboljim studentima u Srbiji

Danas je održana 93. sednica Fonda za mlade talente Republike Srbije, kojom je predsedavao Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta i predsednik Fonda za mlade talente Republike Srbije.

Fond za mlade talente Republike Srbije, pod okriljem Ministarstva omladine i sporta,  je još jednom svojim radom potvrdio opredeljenost države da se kontinuirano ulaže u ono što je najvrednije, u mlade ljude, koji jesu, i biće, najvažniji resurs Srbije. I ove godine, kao i svih prethodnih nastavlja se trend rasta broja stipendija.

” Nastavljamo da nagrađujemo trud i zalaganje najboljih studenata Srbije. I ove godine smo povećali  broj  stipendija i time još jednom pokazali sistemsku odluku države da najtalentovanijim mladim ljudima u  Srbiji omogućimo najbolje uslove za školovanje i podržimo ih na njihovom putu da istraju u svojim najvišim ambicijama „ - istakao je ministar Udovičić nakon završene sednice.

Na sednici je zaključeno da Fond nastavlja dugogodišnju praksu nagrađivanja izvrsnosti i ulaganja u obrazovanje najvrednijih i najperspektivnijih studenata.

”Najbolje studente Srbije motivišemo  da još više napreduju, usavršavaju se i postižu još bolje rezultate. Uloga mladih je presudna u izgradnji budućeg društva, i zato je veoma važno da ulažemo u njihovo znanje i obrazovanje. Uz podršku države,  najbolji studenti imaju siguran put za ostvarenje svojih ambicija i ideala što je preduslov daljeg napretka naše Srbije“- zaključio je ministar Vanja Udovičić.

Na današnjoj sednici Fonda za mlade talente Republike Srbije  usvojena je preliminarna Lista   kandidata koji ispunjavaju sve uslove konkursa i preliminarna Lista kandidata koji ne ispunjavaju jedan ili više uslova i/ili imaju nepotpunu dokumentaciju po Konkursu za stipendiranje do 950 najboljih studenata završne godine osnovnih akademskih studija i do 460 studenata završne godine master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, za školsku 2019/20. godinu.

Na ovogodišnji konkurs, koji je trajao od 23. decembra 2019. do 24. januara 2020. godine, prijavilo se ukupno 2187 kandidata. Od ukupnog broja prijavljenih, 2117 kandidata dostavilo je urednu i potpunu dokumentaciju i ispunjava sve uslove konkursa, dok 70 kandidata ne ispunjava jedan ili više uslova Konkursa i/ili ima nepotpunu dokumentaciju.

Svi kandidati koji su podneli prijave na Konkurs mogu podneti primedbe i dopunu dokumentacije po Konkursu najkasnije do 25. maja  2020. godine. Model propratnog akta za dopunu dokumentacije u žalbenom periodu možete pogledati OVDE.

Nakon roka predviđenog za primedbe i dopunu dokumentacije biće utvrđena Lista dobitnika stipendije po Konkursu.

Lista preliminarnih rezultata Konkursa objavljena je na sajtu Ministarstva omladine i sporta www.mos.gov.rs i Fonda za mlade talente Republike Srbije www.fondzamladetalente.rs.

Listu možete pogledati OVDE.

Top