Стипендије најбољим студентима у Србији

Данас је одржана 93. седница Фонда за младе таленте Републике Србије, којом је председавао Вања Удовичић, министар омладине и спорта и председник Фонда за младе таленте Републике Србије.

Фонд за младе таленте Републике Србије, под окриљем Министарства омладине и спорта,  је још једном својим радом потврдио опредељеност државе да се континуирано улаже у оно што је највредније, у младе људе, који јесу, и биће, најважнији ресурс Србије. И ове године, као и свих претходних наставља се тренд раста броја стипендија.

” Настављамо да награђујемо труд и залагање најбољих студената Србије. И ове године смо повећали  број  стипендија и тиме још једном показали системску одлуку државе да најталентованијим младим људима у  Србији омогућимо најбоље услове за школовање и подржимо их на њиховом путу да истрају у својим највишим амбицијама „ - истакао је министар Удовичић након завршене седнице.

На седници је закључено да Фонд наставља дугогодишњу праксу награђивања изврсности и улагања у образовање највреднијих и најперспективнијих студената.

”Најбоље студенте Србије мотивишемо  да још више напредују, усавршавају се и постижу још боље резултате. Улога младих је пресудна у изградњи будућег друштва, и зато је веома важно да улажемо у њихово знање и образовање. Уз подршку државе,  најбољи студенти имају сигуран пут за остварење својих амбиција и идеала што је предуслов даљег напретка наше Србије“- закључио је министар Вања Удовичић.

На данашњој седници Фонда за младе таленте Републике Србије  усвојена је прелиминарна Листа   кандидата који испуњавају све услове конкурса и прелиминарна Листа кандидата који не испуњавају један или више услова и/или имају непотпуну документацију по Конкурсу за стипендирање до 950 најбољих студената завршне године основних академских студија и до 460 студената завршне године мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија, за школску 2019/20. годину.

На овогодишњи конкурс, који је трајао од 23. децембра 2019. до 24. јануара 2020. године, пријавило се укупно 2187 кандидата. Од укупног броја пријављених, 2117 кандидата доставило је уредну и потпуну документацију и испуњава све услове конкурса, док 70 кандидата не испуњава један или више услова Конкурса и/или има непотпуну документацију.

Сви кандидати који су поднели пријаве на Конкурс могу поднети примедбе и допуну документације по Конкурсу најкасније до 25. маја  2020. године. Модел пропратног акта за допуну документације у жалбеном периоду можете погледати ОВДЕ.

Након рока предвиђеног за примедбе и допуну документације биће утврђена Листа добитника стипендије по Конкурсу.

Листа прелиминарних резултата Конкурса објављена је на сајту Министарства омладине и спорта www.mos.gov.rs и Фонда за младе таленте Републике Србије www.fondzamladetalente.rs.

Листу можете погледати ОВДЕ.

Top