Rezultati Javnog konkursa za razvoj i sprovođenje omladinske politike

Ministarstvo omladine i sporta donelo je odluku o dodeli finansijskih sredstava za programe i projekte podrške razvoju i sprovođenju omladinske politike.

S ciljem podsticanja razvojnih programa i projekata u omladinskom sektoru u skladu sa ciljevima Nacionalne strategije za mlade za period od 2015. do 2025. godine i aktivnostima iz Akcionog plana za sprovođenje Nacionalne strategije za mlade i pružanja stručno-tehničke podrške Ministarstvu u organizaciji i sprovođenju skupova mladih, udruženja mladih, udruženja za mlade i njihovih saveza i kancelarija za mlade, radi razmatranja pravaca razvoja omladinskih politika u regionu, Ministarstvo omladine i sporta je u okviru Javnog konkursa za razvoj i sprovođenje omladinske politike, na osnovu predloga komisije, od pristiglih 24 predloga, odabralo četiri programa i projekta koji će se finansirati u ukupnom iznosu od 19.980.100,00 dinara, i to:

CILj 1: Podsticanje razvojnih programa i projekata u omladinskom sektoru u skladu sa ciljevima Nacionalne strategije za mlade za period od 2015. do 2025. godine i aktivnostima iz Akcionog plana za sprovođenje Nacionalne strategije za mlade za period od 2018. do 2020. godine,  podržaće se tri programa u ukupnom iznosu od 18.000.000,00 dinara;

CILj 2: Susreti mladih, udruženja mladih, udruženja za mlade i njihovih saveza i kancelarija za mlade radi razmatranja pravaca razvoja omladinskih politika u regionu i učešća u događajima koje tim povodom organizuje Ministarstvo omladine i sporta, podržaće se jedan projekat u ukupnom iznosu od 1.980.100,00 dinara.

Rezultate Javnog konkursa za razvoj i sprovođenje omladinske politike možete preuzeti OVDE. Rezultate javnog konkursa možete preuzeti OVDE.

 

Top