Poziv za sve da uđu u tim najboljih među najboljima - povećanje broja stipendija Fonda za mlade talente Republike Srbije

Fond za mlade talente, pod okriljem Ministarstva omladine i sporta, nastavlja sa kontinuiranim povećanim ulaganjem u najbolje studente Srbije, kao jednim od osnovnih prioriteta Republike Srbije. 

Nastavlja se višegodišnji trend porasta broja stipendenija, pa je broj stipendija porastao na 1.500, što podrazumeva stipendiranje do 1000 studenata završne godine osnovnih akademskih studija i do 500 studenata završne godine master akademskih studija za školsku 2020/21. godinu.

„Ministrastvo omladine i sporta i Fond za mlade talente odlukom o povećanju broja stipendija još jednom dokazuju spremnost države da svake godine dodatno ulaže u mlade, njihovo obrazovanje i veštine, i da smo svi na istom zadatku.  Tu smo da za 1.500 studenata obezbedimo podršku kroz stipendije i olakšamo finansijske zahteve obrazovanja njihovim porodicama. To je odraz apsolutnog prioriteta Srbije da mladi ljudi u Srbiji imaju sve uslove da napreduju i usavršavaju se, postavljaju najviše ciljeve i mogu da idu putem svojih ideala. Pozivam sve da iskoriste ovu priliku i prijave se da uđu u tim najboljih među najboljima”, izjavio je nakon sednice ministar omladine i sporta i predsednik Fonda za mlade talente Vanja Udovičić.

 

 

Top