Позив за све да уђу у тим најбољих међу најбољима - повећање броја стипендија Фонда за младе таленте Републике Србије

Фонд за младе таленте, под окриљем Министарства омладине и спорта, наставља са континуираним повећаним улагањем у најбоље студенте Србије, као једним од основних приоритета Републике Србије. 

Наставља се вишегодишњи тренд пораста броја стипенденија, па је број стипендија порастао на 1.500, што подразумева стипендирање до 1000 студената завршне године основних академских студија и до 500 студената завршне године мастер академских студија за школску 2020/21. годину.

„Министраство омладине и спорта и Фонд за младе таленте одлуком о повећању броја стипендија још једном доказују спремност државе да сваке године додатно улаже у младе, њихово образовање и вештине, и да смо сви на истом задатку.  Ту смо да за 1.500 студената обезбедимо подршку кроз стипендије и олакшамо финансијскe захтеве образовања њиховим породицама. То је одраз апсолутног приоритета Србије да млади људи у Србији имају све услове да напредују и усавршавају се, постављају највише циљеве и могу да иду путем својих идеала. Позивам све да искористе ову прилику и пријаве се да уђу у тим најбољих међу најбољима”, изјавио је након седнице министар омладине и спорта и председник Фонда за младе таленте Вања Удовичић.

 

 

Top