Počele volonterske radne akcije

Kamp u Krupnju jedan je od 25 volonterskih kampova koji će se tokom avgusta i septembra, u organizaciji Ministarstva omladine i sporta, održati u gradovima i opštinama koje su bile pogođene majskim poplavama. U svakom gradu, biće organizovane grupe od dvadesetak volontera, koji će tokom sedam do deset dana trajanja radne akcije pomagati u obnovi škola, domova zdravlja i drugih javnih ustanova.

U večernjim satima rad na pomoći i obnovi zemlje zamenjuje zabavni program „Leto za mlade“ kako bi volonteri imali mogućnost druženja i što kvalitetnijeg provođenja letnjih dana.

„Mladi su tokom majskih poplava pokazali da su najveći oslonac države u teškim situacijama i što je, veoma bitno, ta njihova posvećenost i dalje traje. Ministarstvo omladine i sporta organizuje volonterske radne akcije u 25 poplavljenih opština gde će mladi volonteri pomagati da se životi ljudi kojima su poplave uništile domove vrate u normalu. Akcije su usmerene ka pomoći stanovništvu, školama, domovima zdravlja i drugim ustanovama“, rekao je Borovčanin.

Prema njegovim rečima, volonteri su se stavili na raspolaganje državi, i želja je države da taj njihov rad bude i prepoznat. „Težimo ka tome da ovaj vid volontiranja postane i zvanično vrednovan, što će biti regulisano kroz Zakon o volontiranju“, kazao je državni sekretar.

On je zahvalio mladima na odzivu i pozvao i sve druge koji su zainteresovani da se prijave i pomognu. „Želim da zahvalim ovim mladim ljudima što na primeru pokazuju kako se voli svoja zemlja i što svoje slobodno vreme koriste na ovako plemenit način. Oni su primer svima šta su prave vrednosti i kako se treba ponašati“, rekao je Borovčanin.

Zainteresovani za volontiranje mogu se prijaviti u lokalnim kancelarijama za mlade ili na sajtu http://volonteri-posle-poplava.blogspot.com/.

Top