Почеле волонтерске радне акције

Камп у Крупњу један је од 25 волонтерских кампова који ће се током августа и септембра, у организацији Министарства омладине и спорта, одржати у градовима и општинама које су биле погођене мајским поплавама. У сваком граду, биће организоване групе од двадесетак волонтера, који ће током седам до десет дана трајања радне акције помагати у обнови школа, домова здравља и других јавних установа.

У вечерњим сатима рад на помоћи и обнови земље замењује забавни програм „Лето за младе“ како би волонтери имали могућност дружења и што квалитетнијег провођења летњих дана.

„Млади су током мајских поплава показали да су највећи ослонац државе у тешким ситуацијама и што је, веома битно, та њихова посвећеност и даље траје. Министарство омладине и спорта организује волонтерске радне акције у 25 поплављених општина где ће млади волонтери помагати да се животи људи којима су поплаве уништиле домове врате у нормалу. Акције су усмерене ка помоћи становништву, школама, домовима здравља и другим установама“, рекао је Боровчанин.

Према његовим речима, волонтери су се ставили на располагање држави, и жеља је државе да тај њихов рад буде и препознат. „Тежимо ка томе да овај вид волонтирања постане и званично вреднован, што ће бити регулисано кроз Закон о волонтирању“, казао је државни секретар.

Он је захвалио младима на одзиву и позвао и све друге који су заинтересовани да се пријаве и помогну. „Желим да захвалим овим младим људима што на примеру показују како се воли своја земља и што своје слободно време користе на овако племенит начин. Они су пример свима шта су праве вредности и како се треба понашати“, рекао је Боровчанин.

Заинтересовани за волонтирање могу се пријавити у локалним канцеларијама за младе или на сајту http://volonteri-posle-poplava.blogspot.com/.

Top