Peruničić otvorio Omladinski klub u opštini Leposavić

Državni sekretar Ministarstva omladine i sporta, Predrag Peruničić, posetio je danas opštinu Leposavić na Kosovu i Metohiji i otvorio prostorije Omladinskog kluba i Kancelarije za mlade.

Ministarstvo omladine i sporta finansiralo je projekat „Unapređenje uslova za razvoj omladine” opštine Leposavić, u iznosu od 750.000 dinara, na konkursu za podršku jedinicama lokalne samouprave u sprovođenju omladinske politike na lokalnom niovu u 2016. godini, a otvaranje renoviranog prostora je deo tog projekta. U ovom prostoru, u narednom periodu, biće organizovane obuke za predstavnike omladine i započet proces izrade lokalnog akcionog plana za mlade.

Opština Leposavić je prva od srpskih opština na Kosovu i Metohiji koja je prepoznala značaj bavljenja omladinskom politikom i brigom o mladima i prošle godine je pokrenula inicijativu za formiranje kancelarije za mlade.

„Lokalna vlast u Leposaviću obezbedila je prostor za Omladinski klub i Kancelariju za mlade, a ministarstvo je obezbedilo sredstva za njegovo uređenje i funkcionisanje, ovo je pravi primer dobre saradnje nacionalnog i lokalnog nivoa, a sve u cilju unapređenja kvaliteta života mladih. Želim Vam puno uspeha u radu, mnogo mladih sa kojima ćete kroz aktivnosti u Omladinskom klubu promovisati prave vrednosti”, rekao je Peruničić.

Lokalne samouprave spadaju u red najznačajnijih partnera Ministarstva omladine i sporta u ostvarivanju ciljeva Nacionalne strategije za mlade i Zakona o mladima. Ministarstvo omladine i sporta je do sada kroz 15 konkursa finansiralo 481 projekata jedinica lokalnih samouprava namenjenih izradi i sprovođenju lokalnih akcionih planova za mlade, podsticanju razvoja lokalne omladinske politike sa oko 301 milion dinara.

Top