Перуничић отворио Омладински клуб у општини Лепосавић

Државни секретар Министарства омладине и спорта, Предраг Перуничић, посетио је данас општину Лепосавић на Косову и Метохији и отворио просторије Омладинског клуба и Канцеларије за младе.

Министарство омладине и спорта финансирало је пројекат „Унапређење услова за развој омладине” општине Лепосавић, у износу од 750.000 динара, на конкурсу за подршку јединицама локалне самоуправе у спровођењу омладинске политике на локалном ниову у 2016. години, а отварање реновираног простора је део тог пројекта. У овом простору, у наредном периоду, биће организоване обуке за представнике омладине и започет процес израде локалног акционог плана за младе.

Општина Лепосавић је прва од српских општина на Косову и Метохији која је препознала значај бављења омладинском политиком и бригом о младима и прошле године је покренула иницијативу за формирање канцеларије за младе.

„Локална власт у Лепосавићу обезбедила је простор за Омладински клуб и Канцеларију за младе, а министарство је обезбедило средства за његово уређење и функционисање, ово је прави пример добре сарадње националног и локалног нивоа, а све у циљу унапређења квалитета живота младих. Желим Вам пуно успеха у раду, много младих са којима ћете кроз активности у Омладинском клубу промовисати праве вредности”, рекао је Перуничић.

Локалне самоуправе спадају у ред најзначајнијих партнера Министарства омладине и спорта у остваривању циљева Националне стратегије за младе и Закона о младима. Министарство омладине и спорта је до сада кроз 15 конкурса финансирало 481 пројеката јединица локалних самоуправа намењених изради и спровођењу локалних акционих планова за младе, подстицању развоја локалне омладинске политике са око 301 милион динара.

Top