Odbojkaška selekcija Maldiva na pripremama u Srbiji

Pomoćnici ministra omladine i sporta Darko Udovičić i Uroš Pribićević posetili su danas mušku odbojkašku reprezentaciju Maldiva koja boravi u Beogradu od 3. do 15. jula i trenira sa sportskim stručnjacima iz Srbije u okviru priprema za regionalne ostrvske igre (IOIG-2019).

Prvi rezultati uspešnog sastanka ministra omladine i sporta Vanje Udovičić sa ministrom omladine, sporta i osnaživanja zajednice Republike Maldivi Ahmedom Malufom koji je održan 24. juna, već su vidljivi - sportisti sa Maldiva prvi put borave u Srbiji. Na pomenutom sastanku ministri Udovičić i Maluf istakli su da je jedan od najvažnijih ciljeva potpisivanje Memoranduma o saradnji u oblastima omladine i sporta, koji će omogućiti razmenu stručne saradnje i konkretne aktivnosti Ministarstava na stvaranju nove perspektive mladih i razvoju sistema sporta u obe države.

Ovaj boravak reprezentacije Maldiva u Srbiji je početak saradnje Odbojkaškog saveza Srbije i Nacionalnog odbojkaškog saveza Maldiva, koji će se i dalje nastaviti kroz saradnju sportskih stručnjaka i razmenu iskustava.

Top