Одбојкашка селекција Малдива на припремама у Србији

Помоћници министрa омладине и спорта Дарко Удовичић и Урош Прибићевић посетили су данас мушку одбојкашку репрезентацију Малдива која борави у Београду од 3. до 15. јула и тренира са спортским стручњацима из Србије у оквиру припрема за регионалне острвске игре (IOIG-2019).

Први резултати успешног састанка министра омладине и спорта Вање Удовичић са министром омладине, спорта и оснаживања заједнице Републике Малдиви Ахмедом Малуфом који је одржан 24. јуна, већ су видљиви - спортисти са Малдива први пут бораве у Србији. На поменутом састанку министри Удовичић и Малуф истакли су да је један од најважнијих циљева потписивање Меморандума о сарадњи у областима омладине и спорта, који ће омогућити размену стручне сарадње и конкретне активности Министарстава на стварању нове перспективе младих и развоју система спорта у обе државе.

Овај боравак репрезентације Малдива у Србији је почетак сарадње Одбојкашког савеза Србије и Националног одбојкашког савеза Малдива, који ће се и даље наставити кроз сарадњу спортских стручњака и размену искустава.

Top