Novi projekat Ministarstva omladine i sporta i GIZ

Nastavak saradnje na  ustanovljenju modela koji omogućava još većem broju mladih da dobije potrebne kvalifikacije, znanja i iskustva neophodna za sticanje povoljnijeg položaja na tržištu rada

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je vodio sadržajne partnerske razgovore sa predstavnicima Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ o nastavku uspešne saradnje na zajedničkim programima za mlade.

Glavna tema sastanka bila je priprema  predloga novog projekta koji će se sprovoditi i objediniti najvažnije elemente tri prethodno uspešna projekta: „Podsticanje zapošljavanja mladih“, „Reforma srednjeg stručnog obrazovanja“ i “Nemačko-srpska inicijativa za održivi rast i zapošljavanje“.

“Zahvalan sam našim nemačkim partnerima na angažmanu radi definisanja još efektnijih programskih metoda koji će pomoći mladima Srbije da konsoliduju svoj položaj na tržištu rada. Kao i tokom prethodne četiri godine projekat će omogućiti mladim nezaposlenim ljudima da pohađaju stručne obuke ili započnu sopstveni posao u različitim sektorima. Uz to, socijalna preduzeća će moći da unaprede svoje kapacitete i zaposle mlade iz osetljivih grupa. Želili bismo da ustanovimo model koji bi efektno uticao na to da još veći broj mladih dobije potrebne kvalifikacije, znanja i iskustva neophodna za sticanje povoljnijeg položaja na tržištu rada i stvorio više prilika za njihovo zapošljavanje i samozapošljavanje“, izjavio je ministar Udovičić.

Naredni korak jeste razvoj novog modula pod nazivom “Reforma srednjeg stručnog obrazovanja i podrška zapošljavanju mladih u Srbiji“, sastanci sa saradnicima i potencijalnim partnerima, posle čega će uslediti rad na konkretnim oblicima realizacije projekta.

Top