Нови пројекат Министарства омладине и спорта и ГИЗ

Наставак сарадње на  установљењу модела који омогућава још већем броју младих да добије потребне квалификације, знања и искуства неопходна за стицање повољнијег положаја на тржишту рада

Министар омладине и спорта Вања Удовичић данас је водио садржајне партнерске разговоре са представницима Немачке организације за међународну сарадњу ГИЗ о наставку успешне сарадње на заједничким програмима за младе.

Главна тема састанка била је припрема  предлога новог пројекта који ће се спроводити и објединити најважније елементе три претходно успешна пројекта: „Подстицање запошљавања младих“, „Реформа средњег стручног образовања“ и “Немачко-српска иницијатива за одрживи раст и запошљавање“.

“Захвалан сам нашим немачким партнерима на ангажману ради дефинисања још ефектнијих програмских метода који ће помоћи младима Србије да консолидују свој положај на тржишту рада. Као и током претходне четири године пројекат ће омогућити младим незапосленим људима да похађају стручне обуке или започну сопствени посао у различитим секторима. Уз то, социјална предузећа ће моћи да унапреде своје капацитете и запосле младе из осетљивих група. Желили бисмо да установимо модел који би ефектно утицао на то да још већи број младих добије потребне квалификације, знања и искуства неопходна за стицање повољнијег положаја на тржишту рада и створио више прилика за њихово запошљавање и самозапошљавање“, изјавио је министар Удовичић.

Наредни корак јесте развој новог модула под називом “Реформа средњег стручног образовања и подршка запошљавању младих у Србији“, састанци са сарадницима и потенцијалним партнерима, после чега ће уследити рад на конкретним облицима реализације пројекта.

Top