Nova šansa za mlade – ministar Udovičić otvorio CNC trening centar u Prokuplju

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić otvorio je centar za obuku CNC operatera u okviru Tehničke škole „15. maj“ u Prokuplju.

Otvaranje Centra realizovano je u okviru saradnje i javno-privatnog partnerstva između Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Grada Prokuplja, preduzeća „GAMA konsalting“, „TZR“, „Metalurg“, „Egzit ltd“, „ČIP“, „Agromarket alati“, „Leoni vajering sistems sautist“ i projekta nemačke razvojne saradnje „Podsticanje zapošljavanja mladih“ koji sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ).

Ministarstvo omladine i sporta od 2015. godine, kao glavni partner, sarađuje sa GIZ-om u sprovođenju ovog projekta čiji je cilj da se mladima omogući bolje pozicioniranje na tržištu rada, zapošljavanje ili samozapošljavanje.

„Naš zadatak je da ponudimo bolju perspektivu i veće šanse mladima za zaposlenje. Srbiji su potrebni mladi ljudi koji će biti obrazovani, vredni i sa usvojenim evropskim vrednostima“, rekao je tom prilikom ministar Udovičić.

Obuku je prošle nedelje već započela prva grupa od 11 polaznika. Planirano je da do kraja godine obuku završi još 24 polaznika, koji će u tehničkoj školi u Prokuplju imati i teorijsku i praktičnu nastavu.

Top