Нова шанса за младе – министар Удовичић отворио ЦНЦ тренинг центар у Прокупљу

Министар омладине и спорта Вања Удовичић отворио је центар за обуку ЦНЦ оператера у оквиру Техничке школе „15. мај“ у Прокупљу.

Oтварање Центра реализовано је у оквиру сарадње и јавно-приватног партнерства између Министарства омладине и спорта Републике Србије, Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Града Прокупља, предузећа „ГАМА консалтинг“, „ТЗР“, „Металург“, „Егзит лтд“, „ЧИП“, „Агромаркет алати“, „Леони вајеринг системс саутист“ и пројекта немачке развојне сарадње „Подстицање запошљавања младих“ који спроводи Немачка организација за међународну сарадњу (ГИЗ).

Министарство омладине и спорта од 2015. године, као главни партнер, сарађује са ГИЗ-ом у спровођењу овог пројекта чији је циљ да се младима омогући боље позиционирање на тржишту рада, запошљавање или самозапошљавање.

„Наш задатак је да понудимо бољу перспективу и веће шансе младима за запослење. Србији су потребни млади људи који ће бити образовани, вредни и са усвојеним европским вредностима“, рекао је том приликом министар Удовичић.

Обуку je прошле недеље већ започела прва група од 11 полазника. Планирано је да до краја године обуку заврши још 24 полазника, који ће у техничкој школи у Прокупљу имати и теоријску и практичну наставу.

Top