Najbolji uslovi za sport za sve generacije

Ministar Vanja Udovičić posetio je Trstenik i Kruševac u kojima je Ministarstvo omladine i sporta u prethodnom periodu finansiralo izgradnju i rekonstrukciju teretana na otvorenom, sportskih hala i pružilo podršku lokalnim sportskim organizacijama, udruženjima i savezima.

Prilikom posete Trsteniku ministar Udovičić obišao je rekonstruisanu sportsku halu Sportskog centra Trstenik.

„Lično sam se uverio da je uspešno završena sanacija krova i poda sportske hale u  Sportskom centru Trstenik. Sada sportski klubovi i rekreativci imaju sve potrebne uslove za trening, a građani Trstenika mesto gde će i u budućnosti moći da posećuju sportske, kulturne i zabavne manifestacije“ – zaključio je ministar Udovičić.

Ministar omladine i sporta u Kruševcu je obišao teretanu na otvorenom u naselju Pejton i najavio izlivanja nove tartan staze na Bagdali. Tom prilikom je izrazio zadovoljstvo i ponos slikom sportske infrastrukure u Kruševcu, koja se konstantno unapređuje i na taj način doprinosi poboljšanju uslova za bavljenje sportom. Vodeći se idejom da sve generacije treba da imaju najbolje uslove za sport i rekreaciju, u Kruševcu je u proteklih nekoliko godina otvoreno više multifunkcionalnih igrališta i teretana na otvorenom.

„Drago mi je što sam se danas uverio da su sportski tereni prepuni ljudi, posebno mladih. To je podstrek za nas da nastavimo sa ulaganjem u sportsku infrastrukturu i da omogućimo što većem broju ljudi da se besplatno bave sportom. Posebno je važno da naša deca imaju mogućnost da od najmlađeg uzrasta izaberu sport i da ga zavole“ – istakao je ministar Udovičić.

Ministarstvo omladine i sporta prepoznalo je važnost ulaganja i u školski sport, a upravo je Kruševac grad iz kojeg je krenuo projekat ''Sport u škole", koji Ministarstvo finansira. Kroz taj projekat, najmlađi đaci i predškolci mogu besplatno da se oprobaju u raznim sportovima. U Kruševcu se projekat sprovodi u tri osnovne škole i u isto toliko vrtića.

Prilikom svečanog otvaranja četvrtog Mocartovog multifunkcionalnog terena u Kruševcu, ministar je istakao značaj društveno odgovornog poslovanja kompanija i kontinuiranog ulaganja u sport širom zemlje.

„Ponosan sam što sam deo ovog tima koji je pokazao da višedecenijski snovi mogu postati stvarnost. Naš cilj je da svaki grad i opština ima što više ovakvih igrališta i sportskih terena, da svaki sportista u Srbiji ima gde da trenira kako bi postigao vrhunske rezultate“ - rekao je ministar omladine i sporta.

Ministarstvo omladine i sporta nastavlja saradnju sa lokalnim samoupravama u cilju da se mladima u svim delovima Srbije obezbede isti uslovi za život i rad.

 
Top