Најбољи услови за спорт за све генерације

Министар Вања Удовичић посетио је Трстеник и Крушевац у којима је Mинистарство омладине и спорта у претходном периоду финансирало изградњу и реконструкцију теретана на отвореном, спортских хала и пружило подршку локалним спортским организацијама, удружењима и савезима.

Приликом посете Трстенику министар Удовичић обишао је реконструисану спортску халу Спортског центра Трстеник.

„Лично сам се уверио да је успешно завршена санација крова и пода спортске хале у  Спортском центру Трстеник. Сада спортски клубови и рекреативци имају све потребне услове за тренинг, а грађани Трстеника место где ће и у будућности моћи да посећују спортске, културне и забавне манифестације“ – закључио је министар Удовичић.

Министар омладине и спорта у Крушевцу је обишао теретану на отвореном у насељу Пејтон и најавио изливања нове тартан стазе на Багдали. Том приликом је изразио задовољство и понос сликом спортске инфраструкуре у Крушевцу, која се константно унапређује и на тај начин доприноси побољшању услова за бављење спортом. Водећи се идејом да све генерације треба да имају најбоље услове за спорт и рекреацију, у Крушевцу је у протеклих неколико година отворено више мултифункционалних игралишта и теретана на отвореном.

„Драго ми је што сам се данас уверио да су спортски терени препуни људи, посебно младих. То је подстрек за нас да наставимо са улагањем у спортску инфраструктуру и да омогућимо што већем броју људи да се бесплатно баве спортом. Посебно је важно да наша деца имају могућност да од најмлађег узраста изаберу спорт и да га заволе“ – истакао је министар Удовичић.

Министарство омладине и спорта препознало је важност улагања и у школски спорт, а управо је Крушевац град из којег је кренуо пројекат ''Спорт у школе", који Министарство финансира. Кроз тај пројекат, најмлађи ђаци и предшколци могу бесплатно да се опробају у разним спортовима. У Крушевцу се пројекат спроводи у три основне школе и у исто толико вртића.

Приликом свечаног отварања четвртог Моцартовог мултифункционалног терена у Крушевцу, министар је истакао значај друштвено одговорног пословања компанија и континуираног улагања у спорт широм земље.

„Поносан сам што сам део овог тима који је показао да вишедеценијски снови могу постати стварност. Наш циљ је да сваки град и општина има што више оваквих игралишта и спортских терена, да сваки спортиста у Србији има где да тренира како би постигао врхунске резултате“ - рекао је министар омладине и спорта.

Министарство омладине и спорта наставља сарадњу са локалним самоуправама у циљу да се младима у свим деловима Србије обезбеде исти услови за живот и рад.

 
Top