Mladi za mlade: Stipendista Fonda osnovao firmu pa obezbedio posao za nove mlade arhitekte

Luka Mladenović se obratio Radnoj grupi Fonda za mlade talente 5. novembra 2015. godine sa inicijativom da u svojoj kompaniji „DOMINANTE“ angažuje dvoje stipendista Fonda koji su završili Arhitektonski fakultet, za program stručne prakse.

„Veliko mi je zadovoljstvo što je Fond za mlade talente iznedrio jednog ovakvog mladog momka koji želi da pomogne onima na čijem je on bio mestu, mladima na svom početku života posle studija. Drago mi je da je Luka baš kroz svoje iskustvo uvideo koliko je važno da se mladima pruži šansa i prilika da se usavršavaju i verujem da će je oni sigurno iskoristiti“, rekao je Udovičić.

Luka Mladenović je bio stipendista Fonda za mlade talente Republike Srbije po Konkursu za stipendiranje najboljih studenata u Republici Srbiji za školsku 2008/09. godinu. Sa uspehom i u roku završio je osnovne i master studije na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu i stekao zvanje – master inženjer arhitekture.

„Prvo svega, želim da se zahvalim Fondu za mlade talente, a samim tim i Ministarstvu omladine i sporta za svu pomoć, kako u vidu stipendije, tako i intelektualnu i mentorsku, kao i pomoć pri zapošljavanju. Čast mi je da danas mogu da Fondu, i mladim kolegama i koleginicama, stipendistima Fonda „vratim uslugu“. Smatram da je važno da se uspešni mladi ljudi međusobno pomažu, i zajedno rade ka stvaranju boljeg i kvalitetnijeg društva u kome živimo“, istakao je Luka.

Top