Млади за младе: Стипендиста Фонда основао фирму па обезбедио посао за нове младе архитекте

Лука Младеновић се обратио Радној групи Фонда за младе таленте 5. новембра 2015. године са иницијативом да у својој компанији „DOMINANTE“ ангажује двоје стипендиста Фонда који су завршили Архитектонски факултет, за програм стручне праксе.

„Велико ми је задовољство што је Фонд за младе таленте изнедрио једног оваквог младог момка који жели да помогне онима на чијем је он био месту, младима на свом почетку живота после студија. Драго ми је да је Лука баш кроз своје искуство увидео колико је важно да се младима пружи шанса и прилика да се усавршавају и верујем да ће је они сигурно искористити“, рекао је Удовичић.

Лука Младеновић је био стипендиста Фонда за младе таленте Републике Србије по Конкурсу за стипендирање најбољих студената у Републици Србији за школску 2008/09. годину. Са успехом и у року завршио је основне и мастер студије на Архитектонском факултету Универзитета у Београду и стекао звање – мастер инжењер архитектуре.

„Прво свега, желим да се захвалим Фонду за младе таленте, а самим тим и Министарству омладине и спорта за сву помоћ, како у виду стипендије, тако и интелектуалну и менторску, као и помоћ при запошљавању. Част ми је да данас могу да Фонду, и младим колегама и колегиницама, стипендистима Фонда „вратим услугу“. Сматрам да је важно да се успешни млади људи међусобно помажу, и заједно раде ка стварању бољег и квалитетнијег друштва у коме живимо“, истакао је Лука.

Top