Mladi slikar poklonio Udovičiću portret kao uspomenu na vaterpolo karijeru

,,Uglavnom umetnici na svojim slikama predstavljaju pozitivne strane sporta – uspehe, medalje, itd. Ja imam drugačiji pristup. Znam kroz šta ovi momci prolaze da bi bili najbolji. To ima mnogo veću dubinu i ja sam na svojim slikama želeo to i da prikažem“, kaže Vukašin.

Među njegovim delima našao se i portret ministra omladine i sporta Vanje Udovičića, koji je Vukašin naslikao dok je Udovičić bio kapiten reprezentacije, a danas mu je i lično poklonio.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, slika vaterpolo, Vukašin Stanković

,,Umetnost je uvek pratila sport i sport je uvek pratio umetnost. Mislim da je ovo što Vukašin radi jedna velika stvar, niko vaterpolu nije pristupio na ovaj način sa umetničke strane. Na njegovim slikama se vidi ono kroz što se krije iza uspeha svakog vaterpoliste, i sportiste uopšte – ogroman trud, odricanja, rad i želja da budete najbolji u onome što radite“, rekao je Udovičić.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, slika vaterpolo, Vukašin Stanković

Vukašin živi i radi u Nišu, u ateljeu u gradskoj tvrđavi koji je dobio od grada Niša na korišćenje. Vaterpolom se bavio od svoje šeste godine, nastupao za sve selekcije vaterpolo kluba Niš, nastupao i za prvi tim u domaćoj super ligi SRJ, i u međunarodnom LEN takmičenju, igrao i za klubove u Bugarskoj i Iranu. I sada se rekreativno bavi vaterpolom. Otuda i njegova inspiracija da čitavu seriju slika posveti tom sportu, koje trenutno izlaže u Galeriji ULUS-a u Knez Mihailovoj. Izložba nosi naziv "Senke i dubine".

Top