Млади сликар поклонио Удовичићу портрет као успомену на ватерполо каријеру

,,Углавном уметници на својим сликама представљају позитивне стране спорта – успехе, медаље, итд. Ја имам другачији приступ. Знам кроз шта ови момци пролазе да би били најбољи. То има много већу дубину и ја сам на својим сликама желео то и да прикажем“, каже Вукашин.

Међу његовим делима нашао се и портрет министра омладине и спорта Вање Удовичића, који је Вукашин насликао док је Удовичић био капитен репрезентације, а данас му је и лично поклонио.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић, слика ватерполо, Вукашин Станковић

,,Уметност је увек пратила спорт и спорт је увек пратио уметност. Мислим да је ово што Вукашин ради једна велика ствар, нико ватерполу није приступио на овај начин са уметничке стране. На његовим сликама се види оно кроз што се крије иза успеха сваког ватерполисте, и спортисте уопште – огроман труд, одрицања, рад и жеља да будете најбољи у ономе што радите“, рекао је Удовичић.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић, слика ватерполо, Вукашин Станковић

Вукашин живи и ради у Нишу, у атељеу у градској тврђави који је добио од града Ниша на коришћење. Ватерполом се бавио од своје шесте године, наступао за све селекције ватерполо клуба Ниш, наступао и за први тим у домаћој супер лиги СРЈ, и у међународном ЛЕН такмичењу, играо и за клубове у Бугарској и Ирану. И сада се рекреативно бави ватерполом. Отуда и његова инспирација да читаву серију слика посвети том спорту, које тренутно излаже у Галерији УЛУС-а у Кнез Михаиловој. Изложба носи назив "Сенке и дубине".

Top