Ministar Udovičić se susreo sa ambasadorom Saudijske Arabije

Razmatrane mogućnosti uspostavljanja saradnje u oblasti omladine i sporta sa Saudijskom Arabijom, zbližavanja omladine dveju zemalja

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se danas u Beogradu sa ambasadarom Saudijske Arabije Nj.E. Hani bin Abulah bin Mohamed Mominahom, i tom prilikom vodio razgovor o mogućnostima uspostavljanja bilateralne saradnje u oblastima omladine i sporta između dve zemlje.

Ministar Udovičić istakao je da je srpska strana posebno zainteresovana za uspostavljanje formalne saradnje u oblastima edukacije u sportu, vrhunskom, školskom, univerzitetskom i rekreativnom sportu - kao i razmeni informacija o sistemskim rešenjima u sportu i u sportskom turizmu.

“Zahvalan sam ambasadoru Mominahu na poseti i vođenom konstruktivnom razgovoru koji stvara osnove za dinamičan razvoj odnosa Srbije i Saudijske Arabije. Razmatrali smo buduće konkretne korake za uspostavljanje saradnje koja će, siguran sam, biti obostrano i višestruko korisna. Posebnu pažnju smo posvetili razmeni znanja, iskustava i primera dobre prakse u oblastima primene nauke i tehnologije u sportu, obučavanju sportskih stručnjaka, strateškom planiranju u razvoju sportske infrastrukture sportskoj medicini, borbi protiv negativnih pojava u sportu i organizaciji sportskih događaja. Veliko interesovanje izraženo je i za pripremu i primenu programa podrške i ohrabrenja sporta osoba sa invaliditetom i zaštite mladih sportista“, istakao je ministar Udovičić.

Tokom sastanka je bilo reči i o mogućnosti da  sportisti iz Saudijske Arabije treniraju sa sportistima iz Srbije, uz rad sa vrhunskim sportskim stručnjacima i u pogodnim klimatskim, smeštajnim i trenažnim uslovima - a u oblasti omladinske politike istaknuta je važnost razmene primera dobre prakse u omladinskom preduzetništvu i povećanju zapošljivosti mladih, volonterizmu i aktivizmu mladih.

 

Top