Министар Удовичић се сусрео са амбасадором Саудијске Арабије

Разматране могућности успостављања сарадње у области омладине и спорта са Саудијском Арабијом, зближавања омладине двеју земаља

Министар омладине и спорта Вања Удовичић састао се данас у Београду са амбасадаром Саудијске Арабије Њ.Е. Хани бин Абулах бин Мохамед Моминахом, и том приликом водио разговор о могућностима успостављања билатералне сарадње у областима омладине и спорта између две земље.

Министар Удовичић истакао је да је српска страна посебно заинтересована за успостављање формалне сарадње у областима едукације у спорту, врхунском, школском, универзитетском и рекреативном спорту - као и размени информација о системским решењима у спорту и у спортском туризму.

“Захвалан сам амбасадору Моминаху на посети и вођеном конструктивном разговору који ствара основе за динамичан развој односа Србије и Саудијске Арабије. Разматрали смо будуће конкретне кораке за успостављање сарадње која ће, сигуран сам, бити обострано и вишеструко корисна. Посебну пажњу смо посветили размени знања, искустава и примера добре праксе у областима примене науке и технологије у спорту, обучавању спортских стручњака, стратешком планирању у развоју спортске инфраструктуре спортској медицини, борби против негативних појава у спорту и организацији спортских догађаја. Велико интересовање изражено је и за припрему и примену програма подршке и охрабрења спорта особа са инвалидитетом и заштите младих спортиста“, истакао је министар Удовичић.

Током састанка је било речи и о могућности да  спортисти из Саудијске Арабије тренирају са спортистима из Србије, уз рад са врхунским спортским стручњацима и у погодним климатским, смештајним и тренажним условима - а у области омладинске политике истакнута је важност размене примера добре праксе у омладинском предузетништву и повећању запошљивости младих, волонтеризму и активизму младих.

 

Top