Ministar Udovičić primio ministra spoljnih poslova Republike Burundi Ezakijela Nibižera

Uzvratna poseta ministra prijateljske afričke države, otvoreno i konstruktivno o daljem razvoju odnosa u oblastima omladine i sporta


Ministar Udovičić se danas u Beogradu susreo sa ministrom spoljnih poslova Republike Burundi, Ezakjelom Nibižireom, uzvrativši gostoprimstvo ukazano tokom prošlonedeljnih sastanaka u Budžumburi sa ministrima omladine i sporta te države. Ovaj sastanak je bio još jedna prilika za vođenje otvorenog i konstruktivnog razgovora o konkretnim aktivnostima koje ove prijateljske zemlje nameravaju da preuzmu radi daljeg razvoja odnosa na bilateralnom i multilateralnom nivou. U tom smislu je istaknuta važnost potpisivanja Memoranduma o saradnji u oblastima omladine i sporta, kako bi se stvorili i formalni uslovi za uspostavljanje redovne saradnje u razvoju sistema sporta, primeni omladinske politike i zbližavanju mladih kroz razmene poseta.

„Veoma smo zadovoljni time što nam se, tek nekoliko dana posle naše posete Republici Burundi, ukazala prilika da u Beogradu primimo ministra spoljnih poslova ove prijateljske afričke države. Tom činjenicom, a naročito sadržajem i konstruktivnim pristupom temama koje smo obradili tokom razgovora u Budžumburi i danas u Beogradu, potvrđena je spremnost obe strane da daju značajan doprinos dinamičnom razvoju naših bilateralnih odnosa na svim nivoima – što je izuzetno važno i za formulisanje zajedničkih stavova i aktivnosti na međunarodnoj sceni. Izuzetno me raduje to što je, u tom procesu, obostrano prepoznata važnost razvoja odnosa u oblastima omladine i sporta – kroz stručni rad, razmenu iskustava i raznorodne aktivnosti – višestruko korisne za sistem sporta i razvoj, perspektivu i bliskost naše omladine. Siguran sam da će saradnja u oblasti omladine i sporta sa Republikom Burundi predstavljati odličan primer za unapređenje odnosa i sa ostalim državama afričkog i drugih kontinenata,“ naglasio je ministar Vanja Udovičić u osvrtu na sastanke sa visokim zvaničnicima Republike Burundi.

Top