Министар Удовичић примио министра спољних послова Републике Бурунди Езакијела Нибижера

Узвратна посета министра пријатељске афричке државе, отворено и конструктивно о даљем развоју односа у областима омладине и спорта


Министар Удовичић се данас у Београду сусрео са министром спољних послова Републике Бурунди, Езакјелом Нибижиреом, узвративши гостопримство указано током прошлонедељних састанака у Буџумбури са министрима омладине и спорта те државе. Овај састанак је био још једна прилика за вођење отвореног и конструктивног разговора о конкретним активностима које ове пријатељске земље намеравају да преузму ради даљег развоја односа на билатералном и мултилатералном нивоу. У том смислу је истакнута важност потписивања Меморандума о сарадњи у областима омладине и спорта, како би се створили и формални услови за успостављање редовне сарадње у развоју система спорта, примени омладинске политике и зближавању младих кроз размене посета.

„Веома смо задовољни тиме што нам се, тек неколико дана после наше посете Републици Бурунди, указала прилика да у Београду примимо министра спољних послова ове пријатељске афричке државе. Том чињеницом, а нарочито садржајем и конструктивним приступом темама које смо обрадили током разговора у Буџумбури и данас у Београду, потврђена је спремност обе стране да дају значајан допринос динамичном развоју наших билатералних односа на свим нивоима – што је изузетно важно и за формулисање заједничких ставова и активности на међународној сцени. Изузетно ме радује то што је, у том процесу, обострано препозната важност развоја односа у областима омладине и спорта – кроз стручни рад, размену искустава и разнородне активности – вишеструко корисне за систем спорта и развој, перспективу и блискост наше омладине. Сигуран сам да ће сарадња у области омладине и спорта са Републиком Бурунди представљати одличан пример за унапређење односа и са осталим државама афричког и других континената,“ нагласио је министар Вања Удовичић у осврту на састанке са високим званичницима Републике Бурунди.

Top