Ministar Udovičić posetio Valjevo i Ljig - Nastavljamo sa promocijom pravih vrednosti i zdravog života: “Sport i rekreacija nemaju alternativu!”

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je, u sklopu svojih redovnih aktivnosti, posetio grad Valjevo i opštinu Ljig.

Nastavljena je akcija opremanja fiskulturnih sala širom Srbije koju Ministarstvo omladine i sporta sprovodi godinama unazad. Komplete nove sportske opreme i rekvizita koji se sastoje od dva gola sa mrežama, dve table sa obručima, mreže za odbojku i 40 lopti, dobile su Valjevska gimnazija i Osnovna škola “Sava Kerković” u Ljigu.

Ministar Udovičić je posetio i sportsku halu u Valjevu, koja odnedavno nosi ime po generalu Svetomiru Đukiću, osnivaču Srpskog olimpijskog kluba i doživotnom počasnom potpredsedniku Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Tokom posete Ljigu, ministar Udovičić se družio sa sportistima Košarkaškog kluba “Babajić”, i Odbojkaškog kluba “Spartak” kojima je uručio nove komplete sportske opreme.

“Fiskulturne sale su mesta gde mnoga deca prvi put razviju interesovanje za sport, i zato je neophodno da im omogućimo što bolje uslove za to, da bi časovi fizičkog vaspitanja bili što sadržajniji čemu će svakako doprineti nova sportska oprema i rekviziti za četiri kolektivna sporta - za fudbal, košarku, odbojku i rukomet. Nastavljamo obilaske opština i gradova širom Srbije jer smatramo da je direktna i neposredna komunikacija najbolji način da uvidimo potrebe kako naših sportista i rekreativaca, tako i naših najmlađih u sistemu školskog sporta.”, izjavio je ministar Udovičić.

Top