Министар Удовичић посетио Ваљево и Љиг - Настављамо са промоцијом правих вредности и здравог живота: “Спорт и рекреација немају алтернативу!”

Министар омладине и спорта Вања Удовичић данас је, у склопу својих редовних активности, посетио град Ваљево и општину Љиг.

Настављена је акција опремања фискултурних сала широм Србије коју Министарство омладине и спорта спроводи годинама уназад. Комплете нове спортске опреме и реквизита који се састоје од два гола са мрежама, две табле са обручима, мреже за одбојку и 40 лопти, добиле су Ваљевска гимназија и Основна школа “Сава Керковић” у Љигу.

Министар Удовичић је посетио и спортску халу у Ваљеву, која однедавно носи име по генералу Светомиру Ђукићу, оснивачу Српског олимпијског клуба и доживотном почасном потпредседнику Међународног олимпијског комитета.

Током посете Љигу, министар Удовичић се дружио са спортистима Кошаркашког клуба “Бабајић”, и Одбојкашког клуба “Спартак” којима је уручио нове комплете спортске опреме.

“Фискултурне сале су места где многа деца први пут развију интересовање за спорт, и зато је неопходно да им омогућимо што боље услове за то, да би часови физичког васпитања били што садржајнији чему ће свакако допринети нова спортска опрема и реквизити за четири колективна спорта - за фудбал, кошарку, одбојку и рукомет. Настављамо обиласке општина и градова широм Србије јер сматрамо да је директна и непосредна комуникација најбољи начин да увидимо потребе како наших спортиста и рекреативаца, тако и наших најмлађих у систему школског спорта.”, изјавио је министар Удовичић.

Top