Ministar Udovičić posetio Sombor i Bečej

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić obišao je danas Sombor i Bečej, i sa predstavnicima opština i sportskim funkcionerima vodio sadržajne i konstruktivne razgovore o daljoj saradnji na unapređenju sistema sporta i omladinske politike u tom delu Srbije.

Tokom posete Somboru i Bečeju, istaknuto je da su učinjeni značajni i naglašena važnost stvaranja uslova za dalju popularizaciju sporta u školama i među omladinom. U domenu omladinske politike, razmatrani su konkretni predlozi za još intenzivniji rad na unapređenju uslova za razvoj mladih i stvaranje novih mogućnosti za njeno osposobljavanje za još važniju ulogu u društvu. Ministar Udovičić je posetio mlade sportiste ORK“Dalmatinac“, FK“Graničar “i KK“Džoker“ u Somboru, gde su dodeljeni vredni kompleti sportske opreme.

„Sombor je poznat po svojoj tradiciji, multikulturalizmu i bogatom društvenom životu. Drago mi je da smo kroz otvorene i odgovorne razgovore sa predstavnicima opštine i ovdašnjim sportskim rukovodiocima postigli potpuno razumevanje o daljoj saradnji na najbitnijim aspektima razvoja sistema sporta, daljoj popularizaciji sporta kao bitnog preduslova za zdrav život među svim generacijama a naročito među mladima i u školskom uzrastu, i stvaranju uslova za još bolji stručni rad u lokalnim klubovima i sportskim organizacijama. U domenu omladinske politike, najvažniji zajednički ciljevi će se ticati unapređenja uslova za rad omladinskih udruženja!“ rekao je ministar Udovičić.

Tokom posete opštini Bečeju, u razgovoru sa predstavnicima opštine i sportskim funkcionerima naglašena je važnost održavanja tradicije i raznovrsnosti sportske kulture ovoga kraja – kroz unapređenje sportske infrastrukture, podizanja nivoa stručnosti među sportskim radnicima i promocije sporta u svim segmentima društva. Sa posebnom pažnjom se razgovaralo o stvaranju uslova za razvoj perspektive napretka mladih i afirmacije u ličnom i karijernom smislu. Ministar Udovičić je posetio KK „Bečej“ i OFK „Bečej 1918“, gde je dodeljena sportska oprema.

„Drago mi je da smo, kroz koristan razgovor sa predstavnicima opštine i sportskih organizacija, definisali zajedničke ciljeve i aktivnosti kako bi obezbedili razvoj sporta, sportske infrastrukture i bavljenja njime među pripadnicima svih generacija. Mladi Srbije su naša najlepša stvarnost i budućnost. Ostajemo posvećeni još široj saradnji, otvoreno i odgovorno – jer smo u istom smo timu!“ zaključio je ministar Udovičić.

Top