Министар Удовичић посетио Сомбор и Бечеј

Министар омладине и спорта Вања Удовичић обишао је данас Сомбор и Бечеј, и са представницима општина и спортским функционерима водио садржајне и конструктивне разговоре о даљој сарадњи на унапређењу система спорта и омладинске политике у том делу Србије.

Током посете Сомбору и Бечеју, истакнуто је да су учињени значајни и наглашена важност стварања услова за даљу популаризацију спорта у школама и међу омладином. У домену омладинске политике, разматрани су конкретни предлози за још интензивнији рад на унапређењу услова за развој младих и стварање нових могућности за њено оспособљавање за још важнију улогу у друштву. Министар Удовичић је посетио младе спортисте ОРК“Далматинац“, ФК“Граничар “и КК“Џокер“ у Сомбору, где су додељени вредни комплети спортске опреме.

„Сомбор је познат по својој традицији, мултикултурализму и богатом друштвеном животу. Драго ми је да смо кроз отворене и одговорне разговоре са представницима општине и овдашњим спортским руководиоцима постигли потпуно разумевање о даљој сарадњи на најбитнијим аспектима развоја система спорта, даљој популаризацији спорта као битног предуслова за здрав живот међу свим генерацијама а нарочито међу младима и у школском узрасту, и стварању услова за још бољи стручни рад у локалним клубовима и спортским организацијама. У домену омладинске политике, најважнији заједнички циљеви ће се тицати унапређења услова за рад омладинских удружења!“ рекао је министар Удовичић.

Током посете општини Бечеју, у разговору са представницима општине и спортским функционерима наглашена је важност одржавања традиције и разноврсности спортске културе овога краја – кроз унапређење спортске инфраструктуре, подизања нивоа стручности међу спортским радницима и промоције спорта у свим сегментима друштва. Са посебном пажњом се разговарало о стварању услова за развој перспективе напретка младих и афирмације у личном и каријерном смислу. Министар Удовичић је посетио КК „Бечеј“ и ОФК „Бечеј 1918“, где је додељена спортска опрема.

„Драго ми је да смо, кроз користан разговор са представницима општине и спортских организација, дефинисали заједничке циљеве и активности како би обезбедили развој спорта, спортске инфраструктуре и бављења њиме међу припадницима свих генерација. Млади Србије су наша најлепша стварност и будућност. Остајемо посвећени још широј сарадњи, отворено и одговорно – јер смо у истом смо тиму!“ закључио је министар Удовичић.

Top