Ministar Udovičić posetio Pančevo

U obilasku MZ Jabuka, Dolovo i Omoljica upriličeno druženje sa đacima i sportistima, dodeljena sportska oprema i razgovarano o daljem razvoju sporta i omladine ovog kraja

 

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je danas posetio Pančevo, i sa predstavnicima opštine i sportskih organizacija ovog kraja obišao škole i sportske klubove u Mesnim zajednicama Jabuka, Dolovo i Omoljica.

U MZ Jabuka, ministar se upoznao sa đacima i sportistima iz OŠ"Goce Delčev", OFK"Jugoslavija" i ŽRU"Jabuka", dok je u MZ Dolovo upriličeno druženje sa đacima OŠ"Aksentije Maksimović" i ŽRK I MRK"Dolovo". Na kraju dana, minstar je posetio i MZ Omoljica i OŠ"Dositej Obradović" i odbojkaše OSU"Mladost 1973" u MZ Omoljica, dodelivši komplete sportske opreme svim posećenim školama i klubovima.

„Lično sam se i pre ove posete uverio da su učenici i mladi sportisti iz Pančeva izuzetno posvećeni temeljitom radu i usavršavanju u svim oblastima njihovog interesovanja, a da su se pročuli i van granica Srbije po uspesima koje su postizali u programima „Sport u škole“, „Male Olimpijske igre“ i regionalnim „Sportskim igrama mladih“. Školski sport stvara buduće šampione i zdravo društvo, a zapažena ostvarenja ovdašnjih škola i sportskih klubova nas obavezuju da još intenzivnije radimo na izgradnji sportske infrastrukture, edukaciji mladih o važnosti bavljenja sportom i unapređenju uslova i stručnosti za razvoj klupskog sporta i takmičenja. Istovremeno sa tim, nastavićemo da intenziviramo saradnju sa gradom kroz pružanja podrške aktivnostima Kancelarije za mlade, davanja još većeg broja stipendija u okviru Fonda za mlade talente i ostale načine sa ciljem stvaranja uslova za profesionalno osposobljavanje, lični razvoj i društvenu afirmaciju mladih ovog kraja. Mladi su naša najsvetlija budućnost, i jedino kroz otvoren i odgovoran odnos sa svim učesnicima u sistemu sporta i predstavnicima omladinskih organizacija ćemo moći da im stvorimo uslove da se dalje razvijaju, stiču znanja, iskustva i samopouzdanje i stalno proširuju granice ostvarenja njihovog punog potencijala!“ istakao je ministar Udovičić na kraju posete Pančevu.

Top