Министар Удовичић посетио Панчево

У обиласку МЗ Јабука, Долово и Омољица уприличено дружење са ђацима и спортистима, додељена спортска опрема и разговарано о даљем развоју спорта и омладине овог краја

 

Министар омладине и спорта Вања Удовичић је данас посетио Панчево, и са представницима општине и спортских организација овог краја обишао школе и спортске клубове у Месним заједницама Јабука, Долово и Омољица.

У МЗ Јабука, министар се упознао са ђацима и спортистима из ОШ"Гоце Делчев", ОФК"Југославија" и ЖРУ"Јабука", док је у МЗ Долово уприличено дружење са ђацима ОШ"Аксентије Максимовић" и ЖРК И МРК"Долово". На крају дана, минстар је посетио и МЗ Омољица и ОШ"Доситеј Обрадовић" и одбојкаше ОСУ"Младост 1973" у МЗ Омољица, доделивши комплете спортске опреме свим посећеним школама и клубовима.

„Лично сам се и пре ове посете уверио да су ученици и млади спортисти из Панчева изузетно посвећени темељитом раду и усавршавању у свим областима њиховог интересовања, а да су се прочули и ван граница Србије по успесима које су постизали у програмима „Спорт у школе“, „Мале Олимпијске игре“ и регионалним „Спортским играма младих“. Школски спорт ствара будуће шампионе и здраво друштво, а запажена остварења овдашњих школа и спортских клубова нас обавезују да још интензивније радимо на изградњи спортске инфраструктуре, едукацији младих о важности бављења спортом и унапређењу услова и стручности за развој клупског спорта и такмичења. Истовремено са тим, наставићемо да интензивирамо сарадњу са градом кроз пружања подршке активностима Канцеларије за младе, давања још већег броја стипендија у оквиру Фонда за младе таленте и остале начине са циљем стварања услова за професионално оспособљавање, лични развој и друштвену афирмацију младих овог краја. Млади су наша најсветлија будућност, и једино кроз отворен и одговоран однос са свим учесницима у систему спорта и представницима омладинских организација ћемо моћи да им створимо услове да се даље развијају, стичу знања, искуства и самопоуздање и стално проширују границе остварења њиховог пуног потенцијала!“ истакао је министар Удовичић на крају посете Панчеву.

Top