Ministar Udovičić posetio opštinu Ub, družio se sa đacima i uručio im sportsku opremu i rekvizite

Ministar omladine i sporta Republike Srbije Vanja Udovičić posetio je danas Ub i otvoreno i odgovorno razgovarao sa opštinskim, sportskim i školskim funkcionerima o daljoj saradnji na unapređenju omladinske politike i popularizaciji i razvoju sistema sporta.

Tom prilikom se družio i sa učenicima iz Uba i uručio im vredan komplet školske opreme što znači da će od danas moći da koriste nove golove, koševe, mreže i španere za odbojku, kao i 40 lopti za navedene sportove.

Tokom posete opštini Ub, ministar Udovičić je obišao i moderni Sportsko-rekreativni centar „Školarac“ sa 14 terena, gde radove i izgradnju teretane na otvorenom finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

„Pravo je zadovoljstvo biti danas u gradu u čijoj su istoriji upisana velika imena poput  fudbalskih legendi Dragana Džajića i Dušana Savića, asova Nemanje Matića i Radosava Petrovića. Ekspanzija razvoja ovog kraja se nastavlja, i tu smo da deci i mladima obezbedimo što kvalitetnije uslove za sve aktivnosti, a to obuhvata i školski i rekreativni sport i sportsku infrastrukturu, koja će im omogućiti da stiču zdrave navike, neguju  prave vrednosti, da se bave sportom i da zdravo žive“, istakao je tom prilikom ministar omladine i sporta Republike Srbije.

Top