Ministar Udovičić posetio opštine Kikinda i Nova Crnja, družio se sa osnovcima i sportistima i uručio im sportsku opremu

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić obišao je danas Kikindu i Nove Kozarce, selo u kikindskoj opštini, kao i Srpsku Crnju u opštini Nova Crnja i sa predstavnicima opština i osnovnih škola, sportskim funkcionerima i sportistima vodio otvorene i sadržajne razgovore o stvaranju novih mogućnosti za razvoj perspektive mladih u tom delu Srbije i daljoj saradnji na unapređenju sistema sporta i sportske infrastrukture.

Posetu je započeo u Osnovnoj školi „Jovan Popović“ u Kikindi, kojoj je uručio vredan komplet opreme i rekvizita za fiskulturnu salu, pa će učenici 21 odeljenja ove obrazovne ustanove od danas moći da koriste nove rukometne golove, koševe, mreže i španere za odbojku, kao i 40 lopti za navedene sportove.

Osim sa đacima, družio se i sa mladim sportistima ŽOK „Kikinda“ i ŽOK „Ki0230“ iz Kikinde, koje je takođe obradovao kompletima sportske opreme.

„Kikinda je grad kulture, grad velikog turističkog potencijala, kao i sporta, sa velikim brojem sportskih organizacija koje su stvorile šampione poput proslavljenih košarkaših asova Predraga Bogosavljeva i Miroslava Pecarskog, fudbalera Borovnice i Krstajića, koji su ponos ovog grada! Upravo smo danas ovde, na mestu gde niču šampioni, u bazi gde se prave prvi koraci ka uspehu – u sali osnovne škole“, istakao je ministar Udovičić.

U Novim Kozarcima obišao je FK „Sloboda“, gde se, nakon što je klubu uručio nove dresove i lopte, upoznao sa članovima najmlađih i najstarijih kategorija i u prijatnom razgovoru razmenio sportska iskustva.

U Srpskoj Crnji je posetio osnovnu školu koja je dobila ime po velikom srpskom književniku i slikaru rođenom u ovom mestu – Đuri Jakšiću,  čije je đake takođe obradovao kompletom opreme i rekvizita za fiskulturnu salu u kojoj se družio i sa učenicima i sa sportistima ŽOK „Vojvoda Stepa“.

Poseta je okončana u Sportskoj hali„Dušan Silni“ druženjem sa više od 80 sportista KK „Akademac“, ŽRK „Mladost“ i FK „Budućnost“ iz Srpske Crnje.

„Izuzetno mi je drago što sam tokom današnje posete opštinama Kikinda i Nova Crnja, imao zadovoljstvo i privilegiju da se družim sa učenicima i sportistima i obradujem ih novom sportskom opremom i rekvizitima, da se uverim da je sport cenjen i voljen u ovim sredinama, posebno među decom. To je pravi podsticaj za dalji odgovorni timski rad na sprovođenju jednog od ključnih ciljeva – da decu od ranog doba naučimo koje su prednosti bavljenja sportom i vrednostima koje se njime stiču, zarad njihovog pravilnog i zdravog razvoja“, zaključio je ministar omladine i sporta Republike Srbije.

 

Top