Министар Удовичић посетио општине Кикинда и Нова Црња, дружио се са основцима и спортистима и уручио им спортску опрему

Министар омладине и спорта Вања Удовичић обишао је данас Кикинду и Нове Козарце, село у кикиндској општини, као и Српску Црњу у општини Нова Црња и са представницима општина и основних школа, спортским функционерима и спортистима водио отворене и садржајне разговоре о стварању нових могућности за развој перспективе младих у том делу Србије и даљој сарадњи на унапређењу система спорта и спортске инфраструктуре.

Посету је започео у Основној школи „Јован Поповић“ у Кикинди, којој је уручио вредан комплет опреме и реквизита за фискултурну салу, па ће ученици 21 одељења ове образовне установе од данас моћи да користе нове рукометне голове, кошеве, мреже и шпанере за одбојку, као и 40 лопти за наведене спортове.

Осим са ђацима, дружио се и са младим спортистима ЖОК „Кикинда“ и ЖОК „Ки0230“ из Кикинде, које је такође обрадовао комплетима спортске опреме.

„Кикинда је град културе, град великог туристичког потенцијала, као и спорта, са великим бројем спортских организација које су створиле шампионе попут прослављених кошаркаших асова Предрага Богосављева и Мирослава Пецарског, фудбалера Боровнице и Крстајића, који су понос овог града! Управо смо данас овде, на месту где ничу шампиони, у бази где се праве први кораци ка успеху – у сали основне школе“, истакао је министар Удовичић.

У Новим Козарцима обишао је ФК „Слобода“, где се, након што је клубу уручио нове дресове и лопте, упознао са члановима најмлађих и најстаријих категорија и у пријатном разговору разменио спортска искуства.

У Српској Црњи је посетио основну школу која је добила име по великом српском књижевнику и сликару рођеном у овом месту – Ђури Јакшићу,  чије је ђаке такође обрадовао комплетом опреме и реквизита за фискултурну салу у којој се дружио и са ученицима и са спортистима ЖОК „Војвода Степа“.

Посета је окончана у Спортској хали„Душан Силни“ дружењем са више од 80 спортиста КК „Академац“, ЖРК „Младост“ и ФК „Будућност“ из Српске Црње.

„Изузетно ми је драго што сам током данашње посете општинама Кикинда и Нова Црња, имао задовољство и привилегију да се дружим са ученицима и спортистима и обрадујем их новом спортском опремом и реквизитима, да се уверим да је спорт цењен и вољен у овим срединама, посебно међу децом. То је прави подстицај за даљи одговорни тимски рад на спровођењу једног од кључних циљева – да децу од раног доба научимо које су предности бављења спортом и вредностима које се њиме стичу, зарад њиховог правилног и здравог развоја“, закључио је министар омладине и спорта Републике Србије.

 

Top