Ministar Udovičić posetio Novi Kneževac i Kanjižu

Naglašena važnost saradnje na stvaranju najboljih uslova za bavljenje sportom i razvoj omladine

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je posetio opštine Novi Kneževac i Kanjiža i razgovarao sa predstavnicima opštine, sportistima i sportskim funkcionerima o važnosti dalje saradnje na stvaranju najboljih mogućih uslova za bavljenjem sportom i perspektive razvoja omladine ovog kraja.

Tokom posete, dodeljena je sportska oprema Osnovnoj školi "Jovan Jovanović Zmaj" iz Novog Kneževca – uz druženje na terenu ministra Udovičića sa članovima školske ekipe u malom fudbalu. Ministar Udovičić se upoznao i sa sportistima Košarkaškog i fudbalskog kluba "Obilić" – i kroz otvoren razgovor razmotrio aktuelne takmičarske i klupske teme.

Boravak u Kanjiži ministar Udovičić je iskoristio da poseti Osnovnu školu "Jovan Jovanović Zmaj" kojoj je dodeljen komplet sportske opreme. Ministar je odao posebno priznanje lokalnim sportskim entuzijastima koji se trude da privuku što veći broj dece sportu, da bi potom posetio Atletski klub "Kanjiža", ponos opštine sa dugom tradicijom stvaranja reprezentativaca Srbije iz svojih redova.

"Naša zajednička odgovornost da mladima pružimo što adekvatnije uslove za bavljenje sportom jer je to najispravniji put ka vođenju zdravog života i usvajanju pozitivnog sistema vrednosti u društvu. Ponosan sam na sve što je do sada u to ime urađeno i stvoreno u Novom Kneževcu i Kanjiži, i nastavićemo otvoreno i odgovorno da razvijamo našu saradnju u ovim oblastima. Jedan od glavnih ciljeva će biti unapređenje sportske infrastruksture koja je preduslov za bavljenje sportom među svim generacijama. Uz to, najviši prioritet će nam biti stvaranje uslova za razvoj omladine – prvenstveno kroz dodelu stipendija Fonda za mlade talente, ali i predanom podrškom projektima putem kojih stiču nova znanja i iskustva korisna za dalji lični razvoj. Nastavljamo putem dosadašnjih uspeha, jedinstveni i u timskom duhu", izjavio je ministar Udovičić.

 

Top