Министар Удовичић посетио Нови Кнежевац и Кањижу

Наглашена важност сарадње на стварању најбољих услова за бављење спортом и развој омладине

Министар омладине и спорта Вања Удовичић данас је посетио општине Нови Кнежевац и Кањижа и разговарао са представницима општине, спортистима и спортским функционерима о важности даље сарадње на стварању најбољих могућих услова за бављењем спортом и перспективе развоја омладине овог краја.

Током посете, додељена је спортска опрема Основној школи "Јован Јовановић Змај" из Новог Кнежевца – уз дружење на терену министра Удовичића са члановима школске екипе у малом фудбалу. Министар Удовичић се упознао и са спортистима Кошаркашког и фудбалског клуба "Обилић" – и кроз отворен разговор размотрио актуелне такмичарске и клупске теме.

Боравак у Кањижи министар Удовичић је искористио да посети Основну школу "Јован Јовановић Змај" којој је додељен комплет спортске опреме. Министар је одао посебно признање локалним спортским ентузијастима који се труде да привуку што већи број деце спорту, да би потом посетио Атлетски клуб "Кањижа", понос општине са дугом традицијом стварања репрезентативаца Србије из својих редова.

"Наша заједничка одговорност да младима пружимо што адекватније услове за бављење спортом јер је то најисправнији пут ка вођењу здравог живота и усвајању позитивног система вредности у друштву. Поносан сам на све што је до сада у то име урађено и створено у Новом Кнежевцу и Кањижи, и наставићемо отворено и одговорно да развијамо нашу сарадњу у овим областима. Један од главних циљева ће бити унапређење спортске инфраструкстуре која је предуслов за бављење спортом међу свим генерацијама. Уз то, највиши приоритет ће нам бити стварање услова за развој омладине – првенствено кроз доделу стипендија Фонда за младе таленте, али и преданом подршком пројектима путем којих стичу нова знања и искуства корисна за даљи лични развој. Настављамо путем досадашњих успеха, јединствени и у тимском духу", изјавио је министар Удовичић.

 

Top