Ministar Udovičić posetio Inđiju i Staru Pazovu

Istaknuta važnost rada na afirmaciji sporta i njegovih vrednosti i aspekta zdravog života među pripadnicima svih generacija – i unapređenju uloge i mogućnosti mladih u društvu

U okviru obilaska lokalnih samouprava širom Srbije, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je posetio Inđiju i Staru Pazovu i tom prilikom obavio razgovore sa predstavnicima opština, sportskim funkcionerima i sportistima o potrebi zajedničkog delovanja na stvaranju što boljih uslova za dalji razvoj sistema sporta, ali i načinima za otvaranje nove perspektive mladih tog kraja.

Ministar Udovičić je posetio Ženski rukometni klub “Železničar“ iz Inđije, a u Krčedinu se družio sa mladim članovima Fudbalskog kluba “Fruškogorac“. Tokom dana ministar Udovičić obišao je i Fudbalski klub “Podunavac“ iz Belegiša, kao i Odbojkaški klub “Omladinac“ iz Novih Banovaca, gde se kroz srdačan razgovor sa sportistima upoznao sa njihovim najvažnijim ciljevima i izazovima klubova za koje nastupaju.

“Izuzetno je važno istaći da ćemo jedino zajedničkim snagama uspeti da održimo dugu tradiciju sporta u ovom kraju, što će pozitivno uticati na to da se još veći broj mladih bavi sportom. Posvećenost radu sa mlađim kategorijama sportskih organizacija i klubova ovog kraja doprineće tome da se sport afirmiše kao najbolji način vođenja zdravog života – a njegove vrednosti ustanove kao značajan faktor za uspeh u daljem životu i karijeri mladih sportista. I ubuduće ćemo zajednički raditi na podizanju svesti o značaju sporta, na unapređenju uslova kako bi sportom mogli da se bave sve generacije – i nastaviti da pružamo snažnu i sveobuhvatnu podršku svim projektima od važnosti za poboljšanje položaja mladih, otvaranja nove perspektive za njihov razvoj i uključivanje u društvene tokove. Verujem da ćemo kroz otvoreni i odgovorni odnos zajedno ostvariti željene ciljeve – jer nas vodi duh pripadnosti istom timu!“, izjavio je ministar Udovičić.

Tokom posete Krčedinu dodeljena je oprema za fiskulturnu salu OŠ „22. Juli“, a u Novim Banovcima OŠ „Nikola Tesla“.

Top