Министар Удовичић посетио Инђију и Стару Пазову

Истакнута важност рада на афирмацији спорта и његових вредности и аспекта здравог живота међу припадницима свих генерација – и унапређењу улоге и могућности младих у друштву

У оквиру обиласка локалних самоуправа широм Србије, министар омладине и спорта Вања Удовичић данас је посетио Инђију и Стару Пазову и том приликом обавио разговоре са представницима општина, спортским функционерима и спортистима о потреби заједничког деловања на стварању што бољих услова за даљи развој система спорта, али и начинима за отварање нове перспективе младих тог краја.

Министар Удовичић је посетио Женски рукометни клуб “Железничар“ из Инђије, а у Крчедину се дружио са младим члановима Фудбалског клуба “Фрушкогорац“. Током дана министар Удовичић обишао је и Фудбалски клуб “Подунавац“ из Белегиша, као и Одбојкашки клуб “Омладинац“ из Нових Бановаца, где се кроз срдачан разговор са спортистима упознао са њиховим најважнијим циљевима и изазовима клубова за које наступају.

“Изузетно је важно истаћи да ћемо једино заједничким снагама успети да одржимо дугу традицију спорта у овом крају, што ће позитивно утицати на то да се још већи број младих бави спортом. Посвећеност раду са млађим категоријама спортских организација и клубова овог краја допринеће томе да се спорт афирмише као најбољи начин вођења здравог живота – а његове вредности установе као значајан фактор за успех у даљем животу и каријери младих спортиста. И убудуће ћемо заједнички радити на подизању свести о значају спорта, на унапређењу услова како би спортом могли да се баве све генерације – и наставити да пружамо снажну и свеобухватну подршку свим пројектима од важности за побољшање положаја младих, отварања нове перспективе за њихов развој и укључивање у друштвене токове. Верујем да ћемо кроз отворени и одговорни однос заједно остварити жељене циљеве – јер нас води дух припадности истом тиму!“, изјавио је министар Удовичић.

Током посете Крчедину додељена је опрема за фискултурну салу ОШ „22. Јули“, а у Новим Бановцима ОШ „Никола Тесла“.

Top