Ministar Udovičić posetio Evropski grad sporta Zrenjanin i Žitište – Sport je naš najbolji ambasador, a mladi motiv i inspiracija za dalje uspehe

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je danas Evropski grad sporta Zrenjanin i opštinu Žitište i tom prilikom družio se sa sportistima i učenicima.

Novom sportskom opremom i rekvizitima ministar Udovičić danas je obradovao učenike Osnovne škole „Aleksa Šantić” u Žitištu i OŠ „Žarko Zrenjanin” u Zrenjaninu, kao i sportiste Fudbalskog kluba „Borac”, Rukometnog kluba „Proleter” i Odbojkaškog kluba „Hercegovina”.

„Zrenjanin, Evropski grad sporta za 2021. godinu, simbol je sporta i sportskih vrednosti uz svoju imponzantnu sportsku tradiciju. Zrenjanin je grad sportskih legendi koji su bili začetnici bogate istorije sportskih uspeha ovog grada i naše Srbije, ali i grad mladih sportskih nada, koji svakodnevno nižu uspehe na velikim takmičenjima. Ovde se poštovanje i ponos sportskim uspesima osete na svakom koraku. Ministarstvo omladine i sporta nastaviće da, kako danas u Žitištu i Zrenjaninu, tako i u svim mestima širom Srbije, kroz program opremanja fiskulturnih sala novim koševima, golovima, mrežama za odbojku i loptama i akciju podrške klubovima obezbeđenjem nove opreme, koji traju u kontinuitetu treću godinu zaredom, pruža sistemsku podršku sistemu sporta. Cilj nam je da se uključuje sve više dece i mladih u sportske aktivnosti i kontinuirano stvaraju sve bolji uslovi za bavljenje sportom širom naše zemlje”, izjavio je ministar Udovičić.

Ministar Udovičić obišao je i postavku izložbe „Pobednici - zrenjaninski paraolimpijci” u Narodnom muzeju Zrenjanina.

Top