Министар Удовичић посетио Европски град спорта Зрењанин и Житиште – Спорт је наш најбољи амбасадор, а млади мотив и инспирација за даље успехе

Министар омладине и спорта Вања Удовичић посетио је данас Европски град спорта Зрењанин и општину Житиште и том приликом дружио се са спортистима и ученицима.

Новом спортском опремом и реквизитима министар Удовичић данас је обрадовао учeнике Основне школе „Алекса Шантић” у Житишту и ОШ „Жарко Зрењанин” у Зрењанину, као и спортисте Фудбалског клуба „Борац”, Рукометног клуба „Пролетер” и Одбојкашког клуба „Херцеговина”.

„Зрењанин, Европски град спорта за 2021. годину, симбол је спорта и спортских вредности уз своју импонзантну спортску традицију. Зрењанин је град спортских легенди који су били зачетници богате историје спортских успеха овог града и наше Србије, али и град младих спортских нада, који свакодневно нижу успехе на великим такмичењима. Овде се поштовање и понос спортским успесима осете на сваком кораку. Министарство омладине и спорта наставиће да, како данас у Житишту и Зрењанину, тако и у свим местима широм Србије, кроз програм опремања фискултурних сала новим кошевима, головима, мрежама за одбојку и лоптама и акцију подршке клубовима обезбеђењем нове опреме, који трају у континуитету трећу годину заредом, пружа системску подршку систему спорта. Циљ нам је да се укључује све више деце и младих у спортске активности и континуирано стварају све бољи услови за бављење спортом широм наше земље”, изјавио је министар Удовичић.

Министар Удовичић обишао је и поставку изложбе „Победници - зрењанински параолимпијци” у Народном музеју Зрењанина.

Top