Ministar Udovičić ovog vikenda u poseti Pirotu i Beloj Palanci

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sa svojim timom posetio je danas Pirot i Belu Palanku, nastavljajući akciju Ministarstva omladine i sporta koja godinama traje u kontinuitetu, direktnog razgovara sa mladima, doniranja sportske opreme i rekvizita školama i nove opreme klubovima. Tom prilikom zajedno sa predstavnicima lokalnih samouprava, mladima i mladim sportistima razgovarano je o daljem razvoju sporta i omladinskog aktivizma u tim opštinama.

Tokom boravka u Pirotu ministar je posetio osnovce Osnovne škole „Sveti Sava” i obradovao ih novom sportskom opremom i rekvizitima, koji će im poslužiti za nove sportske početke i uspehe. Ministar je obišao i Zip centar za mlade - biznis inkubator i razgovarao sa korisnicima o svim benefitima koji centar nudi mladima kroz podršku razvoju preduzetništva i zapošljavanja na lokalnom nivou.

„Uključivanje sve većeg broja dece i mladih u aktivno bavljenje sportom, kroz školski sport i promociju sportskih vrednosti širom Srbije, kao i stvaranje mogućnosti za usavršavanje i bolji položaj mladih na lokalu, prioritetni su ciljevi rada Ministarstva omladine i sporta. Posetili smo Zip centar za mlade koji je jedan od primera dobre prakse kako se mladima pruža direktna podrška za razvijanje preduzetništva i realizaciju poslovnih ideja, što doprinosi daljem razvoju ovog kraja i kvalitetu života mladih u Pirotu. Upravo kroz takve i slične vrste podrške, menjamo stvari na bolje, počevši od lokala, jer radimo na tome da se uslovi za napredovanje mladih podjednako podstiču u svim delovima naše zemlje”, izjavio je ministar Udovičić.

Svoju posetu Beloj Palanci ministar Udovičić iskoristio je da  sa predstavnicima Kancelarije za mlade razgovara o najvažnijim temama za njih i izazovima sa kojima se suočavaju, ali i o izmenama i dopunama Zakona o mladima i reviziji Nacionalne strategije, koje će doprineti sve boljem položaju mladih u Srbiji. Nakon toga, ministar se družio sa mladim sportistima na sportskom poligonu mlađih selekcija sportskih klubova u Beloj Palanci i obišao Osnovnu školu „Jovan Aranđelović” u Crvenoj Reci.

„Kroz saradnju sa lokalnim samoupravama zajednički se trudimo da obezbedimo što bolje uslove za razvoj omladinske politike i bavljenje sportom. Samo tako, zajedničkim zalaganjima, stvaramo sve bolje uslove koji rezultiraju da sve veći broj mladih ljudi ostaje u svom mestu, jer upravo tu prepoznaju mogućnosti za svoje usavršavanje”, istakao je ministar Udovičić.

Komplete sportske opreme za učenike i mlade sportiste koje u kontinuitetu već treću godinu zaredom Ministarstvo omladine i sporta donira školama širom Srbije čine  koševi, golovi, mreže za odbojku i po 40 lopti.

Top