Министар Удовичић овог викенда у посети Пироту и Белој Паланци

Министар омладине и спорта Вања Удовичић са својим тимом посетио је данас Пирот и Белу Паланку, настављајући акцију Министарства омладине и спорта која годинама траје у континуитету, директног разговара са младима, донирања спортске опреме и реквизита школама и нове опреме клубовима. Том приликом заједно са представницима локалних самоуправа, младима и младим спортистима разговарано је о даљем развоју спорта и омладинског активизма у тим општинама.

Током боравка у Пироту министар је посетио основце Основне школе „Свети Сава” и обрадовао их новом спортском опремом и реквизитима, који ће им послужити за нове спортске почетке и успехе. Министар је обишао и Зип центар за младе - бизнис инкубатор и разговарао са корисницима о свим бенефитима који центар нуди младима кроз подршку развоју предузетништва и запошљавања на локалном нивоу.

„Укључивање све већег броја деце и младих у активно бављење спортом, кроз школски спорт и промоцију спортских вредности широм Србије, као и стварање могућности за усавршавање и бољи положај младих на локалу, приоритетни су циљеви рада Министарства омладине и спорта. Посетили смо Зип центар за младе који је један од примера добре праксе како се младима пружа директна подршка за развијање предузетништва и реализацију пословних идеја, што доприноси даљем развоју овог краја и квалитету живота младих у Пироту. Управо кроз такве и сличне врсте подршке, мењамо ствари на боље, почевши од локала, јер радимо на томе да се услови за напредовање младих подједнако подстичу у свим деловима наше земље”, изјавио је министар Удовичић.

Своју посету Белој Паланци министар Удовичић искористио је да  са представницима Канцеларије за младе разговара о најважнијим темама за њих и изазовима са којима се суочавају, али и о изменама и допунама Закона о младима и ревизији Националне стратегије, које ће допринети све бољем положају младих у Србији. Након тога, министар се дружио са младим спортистима на спортском полигону млађих селекција спортских клубова у Белој Паланци и обишао Основну школу „Јован Аранђеловић” у Црвеној Реци.

„Кроз сарадњу са локалним самоуправама заједнички се трудимо да обезбедимо што боље услове за развој омладинске политике и бављење спортом. Само тако, заједничким залагањима, стварамо све боље услове који резултирају да све већи број младих људи остаје у свом месту, јер управо ту препознају могућности за своје усавршавање”, истакао је министар Удовичић.

Комплете спортске опреме за ученике и младе спортисте које у континуитету већ трећу годину заредом Министарство омладине и спорта донира школама широм Србије чине  кошеви, голови, мреже за одбојку и по 40 лопти.

Top