Ministar Udovičić na bilateralnim sastancima sa ministrom omladine i sporta Republike Egipta Khaled Abdel Azizom i ministrom omladine i sporta, inforformisanja i radiotelevizijskog emitovanja Republike Indije Radzivardanom Sing Ratoreom

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, kao specijalni izaslanik predsednika Republike Srbije, boravi u Šarm el Šeiku od 5. do 7. novembra 2017. godine, radi učešća na Međunarodnom omladinskom forumu koji se održava pod pokroviteljstvom predsednika Arapske Republike Egipat, Abdel Fatah el-Sisija.

Učešće na forumu ministar Udovičić započeo je danas bilateralnim susretom sa ministrom omladine i sporta Egipta, Khaled Abdel Azizom, sa kojim je razgovarao o uspostavljanju saradnje dve države u oblastima omladine i sporta.

U razgovoru sa svojim kolegom ministar Udovičić istakao je značaj buduće saradnje u oblasti omladine i sporta, odnosno završetka aktivnosti i potpisivanje  Memoranduma o razumevanju i saradnji u oblasti omladine i sporta, a s ciljem stvaranja uslova za intenzivnu razmenu iskustava, sportista, stručnjaka u sportu, organizaciju sportskih i omladinskih kampova, razmene mladih i drugo.

Ministar Udovičić sastao se danas i sa ministrom omladine, sporta, informisanja i radiotelevizijskog emitovanja Indije Radzivardanom Sing Ratoreom,  sa kojim je takođe razgovarao o budućoj saradnji u oblasti omladine i sporta, a koji je čestitao Srbiji velike sportske uspehe i izrazio veliko interesovanje za saradnju dveju država u budućnosti.

Arapska Republika Egipat je od 4. do 10. novembra domaćin za više od 3000 mladih iz celog sveta koji će kroz panel diskusije imati priliku da sa visokim domaćim i svetskim zvaničnicima diskutuju o globalnim izazovima poput migracija, terorizma, održivog razvoja, različitosti kultura i civilizacija i ulozi koju mladi mogu imati u sprečavanju sukoba.

Pored aktivnog učešća na samom Forumu, ministra Udovičića očekuju se i brojni bilateralni susreti sa državnim zvaničnicima zemalja učesnica, na kojima će se razmatrati kako unapređenje postojeće saradnje, tako i inicirati uspostavljanje buduće saradnje u oblasti sporta i omladine.

Top