Министар Удовичић на билатералним сaстанцима са министром омладине и спорта Републике Египта Кхалед Абдел Азизом и министром омладине и спорта, инфорформисања и радиотелевизијског емитовања Републике Индије Радзиварданом Синг Ратореом

Министар омладине и спорта Вања Удовичић, као специјални изасланик председника Републике Србије, борави у Шарм ел Шеику од 5. до 7. новембра 2017. године, ради учешћа на Међународном омладинском форуму који се одржава под покровитељством председника Арапске Републике Египат, Абдел Фатах ел-Сисија.

Учешће на форуму министар Удовичић започео је данас билатералним сусретом са министром омладине и спорта Египта, Кхалед Абдел Азизом, са којим је разговарао о успостављању сарадње две државе у областима омладине и спорта.

У разговору са својим колегом министар Удовичић истакао је значај будуће сарадње у области омладине и спорта, односно завршетка активности и потписивање  Меморандума о разумевању и сарадњи у области омладине и спорта, а с циљем стварања услова за интензивну размену искустава, спортиста, стручњака у спорту, oрганизацију спортских и омладинских кампова, размене младих и друго.

Министар Удовичић састао се данас и са министром омладине, спорта, информисања и радиотелевизијског емитовања Индије Радзиварданом Синг Ратореом,  са којим је такође разговарао о будућој сарадњи у области омладине и спорта, а који је честитао Србији велике спортске успехе и изразио велико интересовање за сарадњу двеју држава у будућности.

Арапска Република Египат је од 4. до 10. новембра домаћин за више од 3000 младих из целог света који ће кроз панел дискусије имати прилику да са високим домаћим и светским званичницима дискутују о глобалним изазовима попут миграција, тероризма, одрживог развоја, различитости култура и цивилизација и улози коју млади могу имати у спречавању сукоба.

Поред активног учешћа на самом Форуму, министра Удовичића очекују се и бројни билатерални сусрети са државним званичницима земаља учесница, на којима ће се разматрати како унапређење постојеће сарадње, тако и иницирати успостављање будуће сарадње у области спорта и омладине.

Top