Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić u poseti Severnobanatskom okrugu

U nastavku obilaska lokalnih samouprava, sa ciljem da se u razgovoru sa predstavnicima lokalne samouprave, sportskim stručnjacima i sportistima utvrdi sa kakvim se izazovima susreću u radu i šta im je neophodno da bi nesmetano obavljali trenažni proces, ministar Vanja Udovičić obišao je Severnobanatski okrug. Tom prilikom posetio je opštine Kanjiža i Čoka i Kikindu.

„Danas sam u Kanjiži imao priliku da se družim sa sportistima i sportskim radnicima. U otvorenom razgovoru sa njima i predstavnicima lokalne samouprave analizirali smo njihove potrebe i načine kako bismo njihov rad podigli na još viši nivo. To je preduslov da se u Kanjiži rađaju novi šampioni poput atletičarke Marine Živković i rvača Ane Fabian i Dejana Petrovića, proslavljenih sportista ove opštine“ – istakao je ministar Udovičić prilikom posete Kanjiži.

Nakon Kanjiže, ministar omladine i sporta je posetio karatiste u sali OŠ „Jovan Popović“ u Čoki.

„Vrlo je važno da širimo svest o značaju bavljenja sportom, posebno kod mladih. Pre više od godinu dana uručili smo sportsku opremu i rekvizite ovoj školi u kojoj se sada nalazimo. Danas su tu talentovani mladi karatisti. Siguran sam da će karate klub „Čoka“ i u budućnosti biti najuspešniji klub u okviru Šotokan karate saveza Srbije, kao što su bili u prethodnom periodu“ – istakao je ministar omladine i sporta.

U poseti Kikindi ministar Vanja Udovičić osvrnuo se i na prelepu arhitekturu i zelenilo grada, ali pre svega na divne ljude koji u njemu žive.

„Pored toga što je veliki turistički potencijal Kikinda je i grad sporta. Ovaj grad može da se pohvali velikim brojem sportskih organizacija, udruženja i saveza. Danas sam se upoznao sa rukometašicama i rukometašima i razgovarali smo o njihovim planovima i željama za budućnost. Razgovarali smo i o uslovima u kojima treniraju ali i o takmičenjima i manifestacijama koje se organizuju u Kikindi. Ovaj grad treba da nastavi da razvija sve vrste sportova, da podari Srbiji nove šampione kao što su mnogi naši proslavljeni košarkaši i fudbaleri koji su ponos ovog grada . Kikinda može da se pohvali i šampionima u znanju. Pravi primer je Aleksa Konstantinov, matematički genije iz Kikinde, koji je dobio čak četiri nagrade Fonda za mlade talente Republike Srbije“ – zaključio je ministar Udovičić.

U Sportskom centru „Jezero“ u Kikindi završeni su radovi na sanaciji bazena i tribina, a preostali su radovi na mašinskim instalacijama grejanja i hlađenja. Vrednost ovog projekta je 17,8 miliona dinara, koji je finanirala EU u okviru IPA 2015 projekta.

 

 

 
Top