Министар омладине и спорта Вања Удовичић у посети Севернобанатском округу

У наставку обиласка локалних самоуправа, са циљем да се у разговору са представницима локалне самоуправе, спортским стручњацима и спортистима утврди са каквим се изазовима сусрећу у раду и шта им је неопходно да би несметано обављали тренажни процес, министар Вања Удовичић обишао је Севернобанатски округ. Том приликом посетио је општине Кањижа и Чока и Кикинду.

„Данас сам у Кањижи имао прилику да се дружим са спортистима и спортским радницима. У отвореном разговору са њима и представницима локалне самоуправе анализирали смо њихове потребе и начине како бисмо њихов рад подигли на још виши ниво. То је предуслов да се у Кањижи рађају нови шампиони попут атлетичарке Марине Живковић и рвача Ане Фабиан и Дејана Петровића, прослављених спортиста ове општине“ – истакао је министар Удовичић приликом посете Кањижи.

Након Кањиже, министар омладине и спорта је посетио каратисте у сали ОШ „Јован Поповић“ у Чоки.

„Врло је важно да ширимо свест о значају бављења спортом, посебно код младих. Пре више од годину дана уручили смо спортску опрему и реквизите овој школи у којој се сада налазимо. Данас су ту талентовани млади каратисти. Сигуран сам да ће карате клуб „Чока“ и у будућности бити најуспешнији клуб у оквиру Шотокан карате савеза Србије, као што су били у претходном периоду“ – истакао је министар омладине и спорта.

У посети Кикинди министар Вања Удовичић осврнуо се и на прелепу архитектуру и зеленило града, али пре свега на дивне људе који у њему живе.

„Поред тога што је велики туристички потенцијал Кикинда је и град спорта. Овај град може да се похвали великим бројем спортских организација, удружења и савеза. Данас сам се упознао са рукометашицама и рукометашима и разговарали смо о њиховим плановима и жељама за будућност. Разговарали смо и о условима у којима тренирају али и о такмичењима и манифестацијама које се организују у Кикинди. Овај град треба да настави да развија све врсте спортова, да подари Србији нове шампионе као што су многи наши прослављени кошаркаши и фудбалери који су понос овог града . Кикинда може да се похвали и шампионима у знању. Прави пример је Алекса Константинов, математички геније из Кикинде, који је добио чак четири награде Фонда за младе таленте Републике Србије“ – закључио је министар Удовичић.

У Спортском центру „Језеро“ у Кикинди завршени су радови на санацији базена и трибина, а преостали су радови на машинским инсталацијама грејања и хлађења. Вредност овог пројекта је 17,8 милиона динара, који је финанирала ЕУ у оквиру ИПА 2015 пројекта.

 

 

 
Top