Fond za mlade talente dodelio 348 stipendija za studije u inostranstvu

Na 98. pisanoj sednici Fonda za mlade talente, održanoj 22. decembra 2020. godine doneta je Odluka o usvajanju Liste dobitnika stipendije po Konkursu za stipendiranje najboljih studenata studija drugog i trećeg stepena na univerzitetima zemalja članica Evropske unije i Evropske asocijacije za slobodnu trgovinu (EFTA) i na vodećim svetskim univerzitetima za školsku 2020/21. godinu.

Na ovogodišnji konkurs Fonda, koji je trajao od 5. oktobra do 2. novembra 2020. godine, prijavilo se 382 kandidata, a 348 kandidata se nalazi na Listi dobitnika stipendije.

 Listu dobitnika stipendije možete preuzeti OVDE.

Od kada je Fond za mlade talente u nadležnosti Ministarstva omladine i sporta dodeljeno je više od 5.100 stipendija studentima Republike Srbije koji su nastavili akademsko usavršavanje u inostranstvu.

Obaveštenje o iznosu stipendije po navedenom konkursu i o terminima za potpisivanje Ugovora o stipendiranju po Konkursu sa dobitnicima stipendije biće poslato na adrese elektronske pošte dobitnika stipendije.

U slučaju da obaveštenje Radne grupe ne bude isporučeno u sandučetu elektronske pošte do srede 23. decembra do 12 časova, ljubazno molimo sve dobitnike da provere sanduče sa neželjenom poštom. Ukoliko obaveštenje ne bude isporučeno, potrebno je da dobitnik stipendije pošalje upit na adresu fond@mos.gov.rs .

Čestitamo svim dobitnicima stipendije za studije u inostranstvu i želimo uspešne studije i akademsko usavršavanje na najboljim svetskim univerzitetima!

 

Top