Фонд за младе таленте доделио 348 стипендија за студије у иностранству

На 98. писаној седници Фонда за младе таленте, одржаној 22. децембра 2020. године донета је Одлука о усвајању Листе добитника стипендије по Конкурсу за стипендирање најбољих студената студија другог и трећег степена на универзитетима земаља чланица Европске уније и Европске асоцијације за слободну трговину (EFTA) и на водећим светским универзитетима за школску 2020/21. годину.

На овогодишњи конкурс Фонда, који је трајао од 5. октобра до 2. новембра 2020. године, пријавило се 382 кандидата, а 348 кандидата се налази на Листи добитника стипендије.

 Листу добитника стипендије можете преузети ОВДЕ.

Од када је Фонд за младе таленте у надлежности Министарства омладине и спорта додељено је више од 5.100 стипендија студентима Републике Србије који су наставили академско усавршавање у иностранству.

Обавештење о износу стипендије по наведеном конкурсу и о терминима за потписивање Уговора о стипендирању по Конкурсу са добитницима стипендије биће послато на адресе електронске поште добитника стипендије.

У случају да обавештење Радне групе не буде испоручено у сандучету електронске поште до среде 23. децембра до 12 часова, љубазно молимо све добитнике да провере сандуче са нежељеном поштом. Уколико обавештење не буде испоручено, потребно је да добитник стипендије пошаље упит на адресу fond@mos.gov.rs .

Честитамо свим добитницима стипендије за студије у иностранству и желимо успешне студије и академско усавршавање на најбољим светским универзитетима!

 

Top