Državni sekretar Predrag Peruničić o predstojećem Sajmu sporta: Na svetskom nivou

O samim pojedinostima, kako teku pripreme i ko će sve da uveliča ovogodišnju manifestaciju govorio je Predrag Peruničić, državni sekretar za sport u MOS.

- Upravo razgovaram sa Vladimirom Batezom, pravi je trenutak kada ste pozvali – bio je prvi komentar Peruničića, koji je zajedno sa generalnim sekretarom Sportskog saveza Srbije još jednom „prelistavao“ događaje koji ih očekuju na Sajmu. -Do sada je 77 granskih saveza prijavljeno i oni će da rade prezentaciju. Takođe, preko 40 gradova i njihovih granskih saveza će u svojim sredinama da prezentuju sport, ali istovremeno privuku pažnju i na turističke prednosti. Treba upravo sve te gradove da aktivno uključimo jer zna se koliko su to osetljive sredine, sredine u kojima se jedan uloženi trud vraća trostruko. A to svima nama mnogo znači.

Preneo je državni sekretar da predstavnici MOS i SSS u Halu 2 Beogradskog sajma ulaze već 21. novembra. Posla ima mnogo.

- Zvanična konferencija biće održana 24. novembra u sali Gradske skupštine kada ćemo do detalja javnosti da iznesemo sve. Sve radimo u cilju animiranja dece, mladih i rekreativaca da se bave sportom. Kroz sve naše aktivnosti želimo da radimo na masovnosti i da ih pravilno usmeravamo. Sport jeste glavni ambasador naše države – istakao je Peruničić.

Stipendisti Ministarstva omladine i sporta održaće predavanja, među njima Milica Mandić, Emir Bekrić, Ivana Španović, Asmir Kolašinac, Ivan Lenđer, Aleksandar Kukolj, Zorana Arunović, Ivana Maksimović...

- Novi zakon o antidopingu biće samo jedna od tema na tim tribinama. Naši stipendisti će kroz obraćanje prisutnima održati taj edukativni deo, koliko je važno vladati se prema kodeksima ustanovljenim u svetskom kodeksu. Sjajna stvar je da će se finale plej-ofa u rvanju održati na sajmu sporta. Takođe, Odbojkaški savez Srbije, kao i uvek izašao je sa sjajnom idejom. Deca iz tri grada, Subotice, Ivanjice i Obrenovca, igraće Kup turnir, imaće i prezentaciju. Opštine Voždovac i Čukarica izrazile su želju da dovedu sve škole na Sajam, što je velika stvar i dobitak svih nas - otkrio je Peruničić još jedan segment.

Zavod za sport i medicinu sporta, dugogodišnji partner MOS takođe će imati svoju promociju, štand, na kome će još jednom da potvrdi tradiciju dugogodišnjeg izuzetnog rada i saradnju sa najprestižnijim sportskim i zdravstvenim ustanovama...

- Sve ide svojim tokom. Mislim da će ovo da bude jedan od najboljih sajmova – kratka, ali jasna, bila je završna poruka Predraga Peruničića, državnog sekretara za sport.

Bolnica Aspetar kao specijalni gost

 U svetu priznata bolnica u domenu ortopedije i sportske medicine Aspetar iz Katara, podržaće u Beogradu, na licu mesta Sajam sporta:

- Dolazi delegacija stručnjaka sa ove klinike. Neće imati svoj štand jer će gotovo u istom trenutku prezentovati rad na Sajmu sporta u Londonu. Ipak, sam njihov dolazak čini nas ponosnim i privilegovanim. Takođe, njihovi saveti, predavanja uvek su od velikog značaja, jer ćemo u maju da organizujemo Kongres vezan za medicinu i medicinu u sportu, što će da bude jedan od najvećih skupova u Evropi do sada - kaže Peruničić.

Štand za Republiku Srpsku

Posebno mesto u Hali 2 Beogradskog sajma biće rezervisano za posebne goste:

- Ministarstvo porodice omladine i sporta Republike Srpke imaće svoj štand u Hali 2. Drago nam je da se saradnja dva ministarstva uspešno nastavlja i da će naši gosti da uveličaju, za nas bitan događaj. Posetioci će na licu mesta moći da vide kako se radi u regionu, koja se takmičenja organizuju - potvrdio je državni sekretar.

Hronika Sajma i onlajn na sajtu SSS

Ništa manje neće biti medijsko praćenje Sajma:

- Emisija Hronika sajma trajaće 24 časa sva tri dana na RTS, pratiće nas i SOS kanal, ali i ostali i elektronski i pisani mediji. U tri posebna studija u svakom momentu moći ćemo da radimo intervjue, prezentacije i sve što treba jednom sajmu. Biće i onlajn praćenje svih dešavanja na sajtu Sportskog saveza Srbije.

Izvor: Sportski žurnal

Top